Γερμανία: Προειδοποίηση για πλημμύρες μετά την καταιγίδα που έπληξαν τη βόρεια Γερμανία

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας είχε προειδοποιήσει ότι στο βορρά θα έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι, που θα μπορούσαν να φθάσουν ακόμη και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε τις παράκτιες περιοχές της βόρειας Γερμανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου και να εκδοθούν προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε διάφορες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου και του Αμβούργου.

Η περίφημη ψαραγορά του Αμβούργου πλημμύρισε, καθώς η στάθμη του ποταμού Έλβα, που χύνεται στη Βόρεια Θάλασσα, ανέβηκε κατά 5,2 μέτρα πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας είχε προειδοποιήσει ότι στο βορρά θα έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι, που θα μπορούσαν να φθάσουν ακόμη και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Γερμανία: Ανείπωτη τραγωδία – Δεκάδες νεκροί και πάνω από 1.300 αγνοούμενοι  από τις πλημμύρες - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Αμβούργου ανταποκρίθηκε σε 450 κλήσεις για βοήθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Δέντρα έπεσαν και έκλεισαν σιδηροδρομικές γραμμές και δρόμοι, ενώ δύο άνδρες διασώθηκαν αφού μια φορτηγίδα κόλλησε κάτω από μια γέφυρα στο Αμβούργο.

Αρμαγεδών» στη Γερμανία: Τουλάχιστον 103 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες  στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο

Η δημόσια τηλεόραση NDR μετέδωσε ότι πολλές κοινότητες κοντά στην πόλη Βίσμαρ, στα ανατολικά του Αμβούργου, αντιμετωπίζουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ο οργανισμός σιδηροδρόμων Deutsche Bahn αναγκάστηκε να αναστείλει τα δρομολόγια σε πολλές γραμμές στο βορρά.

Γερμανία: Προειδοποίηση για πλημμύρες μετά την καταιγίδα που έπληξε το Αμβούργο και τη βόρεια Γερμανία

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Related Articles