Ηράκλειο: Επέστρεψε η μουσική στην εστίαση – Συγκρατημένοι οι επιχειρηματίες

Petite Perle 300×250

Με πιο χαλαρά μέτρα λειτουργεί από σήμερα η εστίαση και η διασκέδαση στην χώρα.

Στα καταστήματα του Ηρακλείου η μουσική επέστρεψε, ενώ οι επιχειρηματίες τη πόλης έχουν προετοιμαστεί για την πρώτη νύχτα χωρίς ωράριο μετά από αρκετό καιρό.

Ωστόσο όπως τόνισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνάκη , η εικόνα στα καταστήματα δεν αναμένεται να αλλάξει κατά πολύ. «Όλα αυτά τα μέτρα που ισχύουν όλο αυτό το διάστημα έχουν επηρεάσει την ψυχολογία του κόσμου», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη και τόνισε πως με δεδομένο πως στην εστίαση επιτρέπονται μόνο καθήμενοι τα κλαμπ δεν πρόκειται να ανοίξουν.

«Τα μεγάλα μαγαζιά, τα καταστήματα μαζικής εστίασης, είναι στην επιλογή του επιχειρηματία αν θα δουλέψουν μόνο με καθήμενους σαν ταβέρνες ή όχι», συμπλήτωσε.

Όπως τόνισε η κα Αντωνακάκη ο κλάδος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από την αρχή της πανδημίας, με τα τελευταία μέτρα, που ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά παραμονές των γιορτών και ενώ όλοι οι επιχειρηματίες είχαν προετοιμαστεί για τα ρεβεγιόν, να αποτελούν ένα ακόμη ισχυρό «χτύπημα» για τους επιχειρηματίες που παλεύουν να κρατήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις τους, με αρκετές από αυτές να έχουν βάλει οριστικό «λουκέτο».

Η κα Αντωνακάκη κάλεσε για μια ακόμη φορά την πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης και της διασκέδασης, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι όσο «ανοίγει» ο καιρός και όσο πλησιάζουμε στην τουριστική περίοδο τα μέτρα κατά της πανδημίας θα χαλαρώνουν.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως οι καταστηματάρχες θα τηρήσουν για μια ακόμη φορά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και να απολαύσουν τον καφέ το ποτό ή το φαγητό τους μετά …μουσικής.

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ