Κούλες: Η κακοκαιρία « Ελπίς» διέλυσε τμήμα του νέου ασφαλτοτάπητα

Petite Perle 300×250

Απίστευτες εικόνες καταστροφής σημειώθηκαν στο νέο ασφαλτοτάπητα στον βόρειο λιμενοβραχίονα στο ύψος του Φρουρίου Κούλε, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίς»

Τραγελαφικές καταστάσεις επικρατούν στον βόρειο λιμενοβραχίονα, στο ύψος του Κούλε, καθώς το σκηνικό καταστροφής του νέου ασφαλτοτάπητα επαναλαμβάνεται σε λιγότερο από έναν μήνα. 

Ο έντονος κυματισμός και η κακοκαιρία « ΕΛΠΙΣ» διέλυσε τμήμα του νέου ασφαλτοτάπητα, εξέλιξη που προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεων από πολίτες που απολαμβάνουν τη βόλτα τους στον Κούλε. 

Το σκηνικό καταστροφής αντικρίζουν δημότες, οι οποίοι αναφέρονται στην υψηλής έντασης κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών ενώ ορισμένοι αφήνουν αιχμές για κακοτεχνίες. Σε ότι αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν απο την κακοκαιρία  « ΕΛΠΙΣ», άμεσα θα τοποθετηθεί τσιμεντένιο στηθαίο new jersey και νέα άσφαλτος, ωστόσο οριστική λύση στο πρόβλημα αναμένεται να δώσει το έργο της θωράκισης του προσήνεμου μόλου του λιμένα, το οποίο ξεκινά τον Μάρτιο.  

Το έργο εντάχθηκε πρόσφατα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « ΚΡΗΤΗ 2014 – 2020» με προϋπολογισμό 1.406.000 ευρώ ( 1.406.110).  

Ο βασικός κορμός της θωράκισης θα είναι ύφαλος και θα αποτελείται με τεχνητούς ογκόλιθους, ενώ θα ενισχυθεί η υφιστάμενη θωράκιση με φυσικούς ογκόλιθους.  Όπως εκτιμά ο Γιάννης Βαρβαβάς, οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2022. 

Έως τότε όμως, δημότες και επισκέπτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν διασχίζουν το επίμαχο τμήμα, προς αποφυγήν τραυματισμών και δυσάρεστων καταστάσεων.

Πηγή: neakriti

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ