Κινητοποίηση για τη δημόσια υγεία στο Ρέθυμνο

Petite Perle 300×250

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου, ο σύλλογος Γενικών – Οικογενειακών Ιατρών ΠΦΥ ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνης και ο σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Ρεθύμνου πραγματοποιούν αυτή την ώρα  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο πανελλαδικής ημέρας δράσης για τη δημόσια υγεία. Πρόκειται για την κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί για τις 26 Ιανουαρίου αλλά αναβλήθηκε εξ αιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου.

Για τη συμμετοχή των εργαζομένων του δημοσίου στην κινητοποίηση, η εκτελεστική επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής.

«Ουσιαστικά αυτό που μας ανησυχεί είναι η μείωση της χρηματοδότησης στο Δημόσιο Σύστημα και στα νοσοκομεία και ακόμα περισσότερο στην Πρωτοβάθμια. Προσπαθούμε να παλέψουμε για να ενισχυθεί το υπάρχον νοσοκομείο, αλλά και για να δημιουργήσουμε νέο νοσοκομείο» δήλωσε στα «Ρ.Ν.» ο κ. Μανόλης Χριστοδουλάκης, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου.

«Όλο το προσωπικό στο νοσοκομείο είναι στα όριά του από την κούραση. Έχουμε 16 άτομα σε περιορισμό λόγω του ότι έχουν ασθενήσει και δεν εργάζονται. 13 άτομα είναι σε αναστολή λόγω εμβολίων. Έχουμε θέμα με το προσωπικό που είναι πολύ κουρασμένο. Οι συμβασιούχοι από τρίμηνο σε τρίμηνο ανανεώνονται. Θέλουμε άμεσα την μονιμοποίησή τους και να φέρουν κι άλλο προσωπικό. Έχουμε πολλή κούραση και δεν ξέρουμε πού θα βγει όλο αυτό»  είπε στα «Ρ.Ν.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργος Γεωργακάκης.

Πηγή: rethnea

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ