Κρήτης Ευγένιος: Τελετή διαβεβαίωσης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας ( φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποίησε στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, στο πλαίσιο της τελετής διαβεβαίωσης, βάσει της οποίας εξέφρασε τη βούλησή του πως θα εκτελεί με επιτυχία τα καθήκοντά του στον Αρχιεπισκοπικό του Θρόνο.

Με την τελετή διαβεβαίωσης, ο εκάστοτε εκκλησιαστικός ηγέτης εκφράζει την θέληση του να εκτελεί με ευσυνειδησία τα καθήκοντά του στον Θρόνο που του εμπιστεύεται η Εκκλησία αλλά και το Ελληνικό Κράτος. Στην τελετή παρέστη η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης συνόδευαν οι Μητροπολίτες: Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός και Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου, Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος Ξενάκης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΜΡΑ, π. Νικόλαος Νικηφόρος.

Με την τελετή διαβεβαίωσης ανοίγει ο δρόμος για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, στις 5 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, έδωσε την διαβεβαίωσή του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

(Αναμνηστική φωτογραφία από την Τελετή Διαβεβαίωσης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης)

Στο Ηράκλειο για την ενθρόνιση του Νέου Αρχιεπισκόπου εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας, τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων και τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, αναμένεται να βρεθούν εκπρόσωποι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες Εκκλησίες. Όπως αναφέρει η Ενημέρωση, το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εκπροσωπήσουν δύο κρητικοί ιεράρχες, ο Μητροπολίτης Αυστρίας και ο Μέγας Πρωτοσύγκελος των Πατριαρχείων.

 (H Yπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος Β')

Το «παρών» στην ενθρόνιση θα δώσουν εκπρόσωποι από το πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου αλλά και ιεράρχες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συνδέονται φιλικά με τον νέο Αρχιεπίσκοπο και θα παραστούν στην ενθρόνισή του.

Κάλεσμα να δείξουν κατανόηση στα μέτρα που έχουν ληφθεί και θα περιορίσουν σημαντικά την παρουσία των πιστών στην τελετή ενθρόνισης, έκανε προς το λαό της Κρήτης ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος, ο οποίος εξήγησε ότι αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα η ανάγκη να προστατευθεί η ενθρόνιση τόσο από τη διασπορά του ιού όσο και από εικόνες συνωστισμού που θα έστελναν μια διαφορετική εικόνα, μεσούσης της πανδημίας.

Εντός του ναού κατά την τελετή ενθρόνισης θα βρεθούν περίπου 200 άτομα στους οποίους έχουν αρχίσει να αποστέλλονται προσωπικές προσκλήσεις ενώ πέρα από την παρουσία στον προαύλιο χώρο του Αγίου Μηνά, δεν θα υπάρξει άλλο σημείο που θα μπορούν να βρεθούν πιστοί, οι οποίοι πάντως προβλέφθηκε να μπορέσουν να ευχηθούν στον νέο Αρχιεπίσκοπο, το Σάββατο το απόγευμα μετά τον εσπερινό στον Άγιο Τίτο αλλά και μετά το αρχιερατικό συλλείτουργο την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου το πρωί στον Άγιο Μηνά.

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ