Χαμηλή η δραστηριότητα της γρίπης σε Ελλάδα και Ευρώπη – Τι θα συμβεί μετά την χαλάρωση των μέτρων

Petite Perle 300×250

Παρά το γεγονός ότι οι επιδημιολόγοι ανέμεναν για το φετινό χειμώνα ένα ισχυρό κύμα γρίπης το οποίο θα έπληττε την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης στη χώρα μας, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός αρκετά ενθαρρυντικό.

Και αυτό, διότι ένα κύμα εποχικής γρίπης, όπως και ένας συνδυασμός γρίπης και COVID, θα αποτελούσε εκρηκτικό κοκτέιλ για τα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία αλλά και για τη δημόσια υγεία. Βεβαίως το γεγονός ότι συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες και να τηρούμε σε κάποιο βαθμό τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, βοηθά σύμφωνα με τους επιστήμονες, να μην υπάρχουν περιστατικά γρίπης. Αλλά και ο αντιγριπικός εμβολιασμός, βοηθά σημαντικά στην προστασία από τον ιό της εποχικής γρίπης.

Να θυμίσουμε, ότι πέρυσι όλο τον χειμώνα δεν είχαμε επίσης κρούσματα γρίπης, γεγονός που αποδόθηκε όπως είπαμε παραπάνω τόσο στα υγειονομικά μέτρα εξαιτίας της COVID-19, όσο και στα lockdown, αλλά και στον αντιγριπικό εμβολιασμό, καθώς τον περσινό χειμώνα τα φαρμακεία είχαν διαθέσει περί τα 4,2 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ