Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Το FBI προτείνει στους αθλητές να μην πάρουν το κινητό τους στο Πεκίνο

Petite Perle 300×250

Το FBI προτρέπει τους αθλητές που θα συμμετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, που αρχίζουν στις 4 Φεβρουαρίου, να αφήσουν τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα στο σπίτι και αντ 'αυτού να πάρουν μαζί τους προσωρινά τηλέφωνα, επειδή υπάρχει η πιθανότητα για «κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο».

Σημειώνεται πως οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και σε άλλες δυτικές χώρες συμβουλεύουν επίσης τους αθλητές τους να αφήνουν προσωπικές συσκευές στο σπίτι ή να χρησιμοποιούν προσωρινά τηλέφωνα, λόγω ανησυχίες για την κυβερνοασφάλεια στους Αγώνες.

Αν και δεν έχει εις γνώσιν «οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή στον κυβερνοχώρο κατά των Ολυμπιακών Αγώνων», το FBI επισήμανε ότι είναι σημαντικό όσοι συμμετέχουν στους Αγώνες να είναι «σε εγρήγορση και να διατηρούν τις βέλτιστες πρακτικές στο δίκτυό τους και στα ψηφιακά τους περιβάλλοντα».

Η προειδοποίηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών από αξιωματούχους της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ για κινεζική κατασκοπεία και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας – καθώς η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα προηγμένο κράτος τεχνικής επιτήρησης εντός των συνόρων της, καλυμμένο από κάμερες αναγνώριση προσώπου και άλλη τεχνολογία.

Στελέχη των υπηρεσιών αντικατασκοπείας έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι οι ομοσπονδιακοί και τοπικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, καθώς και στελέχη των επιχειρήσεων αλλά και του ακαδημαϊκού κόσμου, που ταξιδεύουν στην Κίνα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να παραβιαστούν οι προσωπικές τους συσκευές. Το FBI παρέχει τακτικά ενημερώσεις σε Αμερικανούς πολίτες που θεωρεί ότι κινδυνεύουν να πέσουν θύματα κινεζικών προσπαθειών κατασκοπείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το FBI έχει ανοίξει περισσότερες από 2.000 έρευνες για περιπτώσεις κατασκοπείας, σχετικά με προσπάθειες του Πεκίνου να κλέψει πληροφορίες αμερικάνικης τεχνολογίας, σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI, Κρις Γουρέι.

Ενώ οι αθλητές των ΗΠΑ επιτρέπεται να αγωνίζονται, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν πρόκειται να στείλει κυβερνητικούς αξιωματούχους στους Αγώνες, απρ' όλο που οι Αμερικανοί αθλητές θα συμμετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς κανονικά. Η ίδια πολιτική ισχύει και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν επίσης στο Πεκίνο.

Πηγη: https://www.cnn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ