Όλο και πιο κοντά στους συνεργούς του 23χονου που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 19χρονο Άλκη Καμπάνο στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν ήδη ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονίας οι οποίοι ενεπλάκησαν στην επίθεση με τον 23χρονο δράστη και στη συνέχεια διέφυγαν όλοι μαζί.
Σύμφωνα με το thesstoday.gr, κρίσιμος αποδείχθηκε ο ρόλος του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και η κατοπινή αξιοποίηση πληροφοριοδοτών μέσα από το χώρο των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι θεωρούν πώς ανεξέλεγκτες συμμορίες κακοποιών οι οποίες έχουν παρεισφρήσει στους Συνδέσμους Φιλάθλων χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οπαδικές διαφορές, ώστε να συνεχίζουν ανενόχλητοι την εγκληματική τους δράση, με κλοπές, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες.
Βαρύ κατηγορητήριο για τον 23χρονο
Για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατηγορείται, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που τού άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.
Εκτός από την παραπάνω κακουργηματική πράξη, ο εισαγγελικός λειτουργός τού απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ακολούθως παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, δύο είναι τα στοιχεία που «κλειδώνουν» την ενοχή του 23χρονου. Το πρώτο στοιχείο είναι τα αποτυπώματα που βρέθηκαν και ελέγχονται αν ανήκουν στον 23χρονο, ενώ το δεύτερο είναι η ταυτοποίηση του αίματος, που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του 23χρονου, εξετάζοντας αν είναι αυτό του αδικοχαμένου Άλκη.
Ποια στοιχεία δείχνουν την ενοχή του
Νωρίτερα η ΕΡΤ μετέδωσε πως δύο είναι τα στοιχεία που δείχνουν την ενοχή του 23χρονου, ωστόσο ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στη δολοφονική επίθεση.
Ειδικότερα, η αστυνομία έχει λάβει μαρτυρίες από τους δύο τραυματίες από την επίθεση, που αναμένεται να λάβουν εξιτήριο από το νοσοκομείο, ίσως και εντός της σημερινής ημέρας.
Ο ένας εξ αυτών φαίνεται ότι έχει αναγνωρίσει τον συλληφθέντα ως το άτομο που χτυπούσε τον Άλκη και κρατούσε το δρεπάνι με το οποίο τραυματίστηκε ο 19χρονος.
Σημειώνεται πως το θύμα δέχθηκε χτύπημα στον μηρό, κοντά στη βουβωνική χώρα, και η αιμορραγία του ήταν ακατάσχετη.
Επιπλέον, άλλο ένα στοιχείο σε βάρος του 23χρονου είναι το όχημά του. Το αυτοκίνητο, που είναι στο όνομά του, κατεγράφη από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή και η εικόνα είναι αρκετά καθαρή.
Στο όχημα επέβαινε ο συλληφθείς κι άλλα δύο άτομα, με τις Αρχές να κρίνουν πως είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση των στοιχείων τους. Άρα, μπορεί να μην είμαστε μακριά και από άλλες συλλήψεις.

