Εν μέσω αντιδράσεων ψηφίστηκε ο Αναπτυξιακός Νόμος (video)

Petite Perle 300×250

Η δευτερολογία του Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 02/02 η συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του Αναπτυξιακού Νόμου της ΝΔ, ενός νόμου ανισοτήτων και αποκλεισμών, ​με τον Εισηγητή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη να ασκεί έντονη κριτική και κατά τη δευτερολογία του.

Ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε για μια ακόμη φορά τις μεγάλες αδυναμίες του νομοσχεδίου και ειδικότερα το ότι δεν αίρεται η περιφερειακή ανισότητα, την αδιαφάνεια στα ζητήματα γραφειοκρατίας, την μείωση του ορίου έγκρισης επενδυτικών σχεδίων από τις Περιφέρειας, που από τα 3 εκ. ευρώ μειώθηκε στο 1 εκ. ευρώ, καθώς και το συνεχιζόμενο πογκρόμ απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, που τίθενται εκτός Αναπτυξιακού λόγω των σκληρών χρηματοπιστωτικών κριτηρίων. «Το 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, έπειτα από τόσα χρόνια κρίσης, δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ' έξω από τις τράπεζες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας:  «Με την ένταξη να προϋποθέτει την εκτίμηση βιωσιμότητας από μια τράπεζα ως on/off κριτήριο, πετάτε έξω την συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων που είναι αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό.».

Παράλληλα, ο Χάρης Μαμουλάκης έκανε εκτενή αναφορά στις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο, τονίζοντας ιδιαίτερα την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αποφόρτιση, συνολικά, των συνταξιούχων από την φορολόγηση των αναδρομικών τους. Έκανε επίσης αναφορά στο ζήτημα αλλαγής, μέσω νέας τροπολογίας της ΝΔ, του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε διαφανή κριτήρια ΑΣΕΠ για τον ορισμό των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, ακόμη και των γενικών Γραμματέων, που πλέον περνάει στα χέρια Διοικητικών Συμβουλίων Οργανισμών, κάτι που ενισχύει την αδιαφάνεια και το κομματικό κράτος.

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε και στην τροπολογία που αφορά τον τομέα Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου στην αντίστοιχη λογική καταπάτησης του ΑΣΕΠ, έχουμε παράκαμψη της Περιφέρειας και μετακλητό υπάλληλο που αναφέρεται απ' ευθείας στον Υπουργό, με αρμοδιότητα να αλλάξει χρήσης γης! Έκανε τέλος αναφορά στην τροπολογία ανέγερσης, μέσω διπλής αναπλάσεως, του έργου στον Βοτανικό, αναδεικνύοντας το μείζον ζήτημα αξιοποίησης δημόσιου χώρου στην καρδιά των Αθηνών, καθώς και στην Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, εκθειάζοντας τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει και κατέληξε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο, για μια σοβαρή τομή για τη χώρα. Το κράτος μπορεί να είναι χέρι – χέρι με την επιχειρηματικότητα, αρκεί αυτή να είναι έντιμη και δίκαιη».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ