Χάρης Μαμουλάκης: Να απαλλαγούν οι σεισμόπληκτοι από την χρέωση ρεύματος για τα χαλάσματα

Petite Perle 300×250

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας​

Να απαλλαγούν από τις χρεώσεις ρεύματος, να μην λαμβάνουν λογαριασμό και να διαγραφούν αναδρομικά οι όποιες χρεώσεις έχουν γίνει σε κατεστραμμένα κτήρια σεισμοπλήκτων, ζητάει με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή των συναρμόδιων Τομεαρχών Κώστα Ζαχαριάδη και Σωκράτη Φάμελλου, καθώς και των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι παρά τις πολλές και σημαντικές δυσκολίες της καθημερινότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σεισμόπληκτοι των Δήμων Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών-Αστερουσίων, Χερσονήσου, Γόρτυνας και Βιάννου μετά τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου, έρχονται αντιμέτωποι και με λογαριασμούς ρεύματος για τα κατεστραμμένα σπίτια και καταστήματά τους.

«Μετά την ασάφεια σχετικά με την χρέωση του ρεύματος των οικίσκων, θέμα για το οποίο έχουμε καταθέσει σχετική Ερώτηση χωρίς να λάβουμε μέχρι στιγμής καμία απάντηση, βλέπουμε τώρα ότι οι σεισμόπληκτοι καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος και για τα σπίτια τους, που πλέον είναι χαλάσματα ή έχουν κριθεί ακατάλληλα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Οι σεισμόπληκτοι συμπολίτες μας καλούνται να στήσουν ξανά τη ζωή τους από το μηδέν και ταυτόχρονα βλέπουν να χρεώνονται με το ρεύμα για τις κατεστραμμένες περιουσίες τους. Γι' αυτό και ζητάμε ξεκάθαρη δέσμευση από την Κυβέρνηση σχετικά με το εάν προτίθεται να προβεί σε αναστολή πληρωμών των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης και ταυτόχρονα, εάν προτίθεται να προχωρήσει αναδρομικά σε ρύθμιση ή και διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών προς εταιρίες ηλεκτρικού ρεύματος στο Αρκαλοχώρι και στους παρακείμενους οικισμούς.».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ