Αιχμή Λοβέρδου κατά Ανδρουλάκη: Εγώ δεν είμαι ισαποστάκιας

Petite Perle 300×250

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, πρόσθεσε ότι «ο λαός μας εξέλεξε για να έχουμε θέσεις και όχι για να ρωτάμε τι λένε οι άλλοι για να πάρουμε κι εμείς θέση»

Δεν υπάρχει πιο θλιβερό πράγμα στην πολιτική από τις ίσες αποστάσεις, υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Πρόσθεσε, πως «ο λαός μας εξέλεξε για να έχουμε θέσεις και όχι για να ρωτάμε τι λένε οι άλλοι για να πάρουμε κι εμείς θέση». Η δήλωση του αυτή, έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την κριτική που ασκήθηκε στο κόμμα ότι διατηρεί αυτή την στάση. Ο ίδιος τοποθετήθηκε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι ισαποστάκιας, «τραβάω γραμμή», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον όπως, είπε, «κάθε θέμα απαιτεί την πολιτική σου τοποθέτηση. Είσαι εκλεγμένος, είσαι κόμμα όχι για να λέει με μεζούρα 30 πόντους από εκεί και 30 πόντους από εκεί και αυτό να είναι η αυτονομία. Αυτονομία είναι η αυτοτελής παραγωγή πολιτικής, χωρίς να νοιάζεσαι τι λέει ο άλλος. Γιατί, αν ρωτάς τι λέει ο άλλος για να πεις τι εσύ, τότε δεν είσαι αντάξιος της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού».

Ο πρώην υπουργός είπε ότι παραμένει πιστός στην πολιτική που διακήρυξε για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ, υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του κόμματος και την καθαρότητα της πολιτικής γραμμής του κόμμματος. Εκτίμησε ότι από τον Σεπτέμβριο έως τον Απρίλο του '23 θα είναι εκλογική περίοδος.

Ο κ. Λοβέρδος απάντησε και για το θέμα της Novartis, υπόθεση της Novartis είναι μια φοβερή σκευωρία, μία πλεκτάνη. Η ζωή όσο περνάει ο καιρός δείχνει. Με ποιο τρόπο; Μέσα από το μεγεθυντικό φακό της δικαιοσύνης, την οποία εγώ επέλεξα παραγνωρίζοντας ότι η Βουλή μου προσέφερε ασυλία με τεράστια πλειοψηφία το 2019. Ο μεγεθυντικός φακός της δικαιοσύνης είναι αδιάψευστος για αυτό λοιπόν θεωρώ ότι επειδή τα θέματα είναι ακόμη σε εξέλιξη αλλά υπάρχουν ήδη δεδομένα στην υπόθεση και αυτή δεν έχει κλείσει, θα πορευτούμε μαζί με τις εμπειρίες δικαστικές αρχές και θα κάνουμε πάνω σε αυτές και πολιτικές αξιολογήσεις. Έχουμε μπροστά μας ακόμη δρόμο. Συνεπώς, επειδή αυτή η υπόθεση δίχασε και όσοι έστησαν αυτήν την πλεκτάνη, αυτή την πορεία, όσοι την στήριξαν, την ψήφισαν στη Βουλή. Δεν με νοιάζουν οι αμφιβολίες τους με νοιάζει που σήκωναν τα χεράκια τους. Ή είσαι με εκείνους που υπέστησαν αυτή τη σκευωρία και πρέπει να πας μέχρι το τέλος ή όχι. Όποιος θέλει να ξεχάσει πρέπει να ξέρει ότι ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες πολίτες και Ελληνίδες πολίτες δεν είναι Λωτοφάγοι».

Πηγή: protothema

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ