Αποχώρησε από το τιμόνι του Ομίλου «ΑΒ» ο Β. Σταύρου

Petite Perle 300×250

Θρυαλλίδα εξελίξεων στην αλυσίδα «ΑΒ Βασιλόπουλος», αλλά και ευρύτερα στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, θεωρείται από παράγοντες της αγοράς η αποχώρηση του Βασίλη Σταύρου από το τιμόνι της επιχείρησης.

Θρυαλλίδα εξελίξεων στην αλυσίδα «ΑΒ Βασιλόπουλος», αλλά και ευρύτερα στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, θεωρείται από παράγοντες της αγοράς η αποχώρηση του Βασίλη Σταύρου από το τιμόνι της επιχείρησης, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παίκτη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Β. Σταύρου χθες το πρωί ξάφνιασε ακόμη και στενούς συνεργάτες του, ενώ το γεγονός ότι αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία και για τον μητρικό όμιλο, την Ahold Delhaize, φαίνεται από την ίδια τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, όπου αποκαλύπτεται ότι δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του. «Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέου επικεφαλής. Στο μεταξύ, ο Γιέσπερ Λάουριντσεν, Brand President της Albert Albert και Brand Leader για την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης (CSE), θα αναλάβει την ευθύνη ως Brand President της "ΑΒ Βασιλόπουλος" και αυτό πέρα από τις τρέχουσες αρμοδιότητές του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Βασίλης Σταύρου ξεκίνησε στην «ΑΒ» το 1994, αναλαμβάνοντας πολλές υψηλόβαθμες θέσεις στην Ελλάδα, καθώς και στη Ρουμανία για λογαριασμό της Delhaize, ενώ  επικεφαλής της «ΑΒ Βασιλόπουλος» ήταν από τον Οκτώβριο του 2018, όταν διαδέχθηκε στη θέση αυτή τον Λεωνίδα Βρεττάκο.

Η κίνηση θεωρείται ότι θα προκαλέσει εξελίξεις στην αλυσίδα, αλλά και ευρύτερα στον κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα αποχώρησαν δύο επίσης στελέχη της «παλιάς φρουράς», ο  Δημήτρης Πρίντζιος και ο Πέτρος Τραχανάς. Η διαφορά είναι, βεβαίως, ότι σε αντίθεση με τον κ. Σταύρου, είχαν κάνει γνωστή από καιρό στον όμιλο την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν και να συνταξιοδοτηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Σταύρου είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να αναλάβει υψηλόβαθμη θέση, επίσης σε μεγάλη λιανεμπορική αλυσίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σταύρου είναι ο δεύτερος επικεφαλής της «ΑΒ» που αποχωρεί μετά την απόκτηση του δικτύου της «Μαρινόπουλος» από τον «Σκλαβενίτη», η οποία οδήγησε τον «Σκλαβενίτη» στην κορυφή και την «ΑΒ Βασιλόπουλος» στη δεύτερη θέση. Πηγές με γνώση υποστηρίζουν ότι ο κ. Σταύρου είχε αναπτύξει στη διοίκηση της Ahold Delhaize τον σχεδιασμό του για την ανάκαμψη της «ΑΒ», ωστόσο ο σχεδιασμός αυτός δεν φαίνεται να εφαρμόστηκε.

Αιτία; Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η διοίκηση του μητρικού ομίλου είχε επικεντρωθεί στη συγχώνευση Ahold και Delhaize στις ΗΠΑ και τώρα πλέον ασχολείται κυρίως με τις δραστηριότητες στην Ευρώπη. Εχοντας δε μεγάλα ταμειακά διαθέσιμα ο ολλανδικός όμιλος μπορεί πλέον να κινηθεί πιο επιθετικά στην Ελλάδα, κυρίως «χτυπώντας» τις τιμές, ακόμη και αν αυτό του στοιχίσει σε κέρδη.

πηγή: www.kathimerini.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ