Διέφυγε από την Ελλάδα 20χρονος αλλοδαπός που συμμετείχε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Petite Perle 300×250

Διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη 20χρονος Αλβανός που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, ο δράστης πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές Πέμπτη. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Ο 20χρονός είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών. Το Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι το μπαράζ ελέγχων της αστυνομίας σε οπαδικούς συνδέσμους επεκτάθηκε και στην Αθήνα, ενώ ενώπιον των εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν παράγοντες των τριών μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συνδράμουν τις αρχές στην εξιχνίαση της δολοφονίας του άτυχου Άλκη.

Οι έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών του 23χρονου βασικού υπόπτου συνεχίζονται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα καλέσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκομένους, κόμματα και αθλητικές ομάδες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου και να παραμείνουν σε διαρκή επαφή για να ξεριζώσουν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους.

Τη δική του συγκλονιστική μαρτυρία για τον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του έδωσε στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, αναφέροντας δε ουσιαστικά ότι από θαύμα οι δύο φίλοι του κρατήθηκαν ζωντανοί στο νοσοκομείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστησαν στη Χαριλάου. 

Κατάθεση ψυχής για τη δολοφονία του Άλκη έκανε μέσω του ΣΚΑΪ ο πατέρας Χρήστος, επονομαζόμενος και «παπά ΠΑΟΚ».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ