Δολοφονία αγρότη στην Εύβοια: «Είχε γνώση και μέθοδο αυτός που τον δηλητηρίασε»

Petite Perle 300×250

Ως ένα άτομο που γνώριζε πολύ καλά τα φυτοφάρμακα και είχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Βαγγέλη Σαλή περιγράφει το δράστη ο δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου αγρότη από τα Ψαχνά Εύβοιας.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο κ. Άγγελος Πεπόνης ξεκαθαρίζει ότι ο θάνατος του Βαγγέλη δεν ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία όπως άλλωστε αποφάνθηκε και η δικαιοσύνη.

«Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε χαρακτηριστεί πολύ γρήγορα ως αυτοκτονία και είχε μπει στο αρχείο. Τα στοιχεία που έκαναν το δικαστήριο να αλλάξει απόφαση ήταν δύο. Αφενός το δηλητήριο που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του Βαγγέλη που ήταν διαφορετικό από αυτό που εντοπίστηκε δίπλα του και αφετέρου το γεγονός ότι βρέθηκε κλειδωμένος και κάποιος φαίνεται να είχε πετάξει το κλειδί», λέει ο κ. Πεπόνης και τονίζει πως αυτός που δολοφόνησε τον 33χρονο αγρότη είχε γνώση κατά την εκτέλεση και είχε οργανώσει μεθοδικά τις πράξεις του.

«Το εντομοκτόνο που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του Βαγγέλη ήταν περισσότερο τοξικό από το φυτοφαρμάκο που βρέθηκε δίπλα του. Ο Βαγγέλης είχε καταναλώσει μια ουσία που είχε αποσυρθεί από την αγορά και άρα αυτός που το έκανε είχε πολύ καλή γνώση και οργάνωση. Αν οι εξετάσεις είχαν γίνει λίγο πιο μετά και είχε ολοκληρωθεί η πέψη δεν θα είχε καν εντοπιστεί», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Πεπόνη μια ακόμη αντίφαση στην υπόθεση του 33χρονου είναι πως ο άτυχος άνδρας βρέθηκε ημιλιπόθυμος στην αποθήκη του και το κλειδί της ενάμιση μέτρο μακριά.

«Ήταν σαν να τον είχαν κλειδώσει μέσα από την έξω πλευρά της πόρτας. Κάποιος που αυτοκτονεί δεν κλειδώνεται πρώτα», εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας του Βαγγέλη και επισημαίνει πως ο 33χρονος είχε γίνει πρόσφατα πατέρας και δεν ήταν σε ψυχολογική κατάσταση ώστε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Όπως λέει, προανακριτικά έγιναν πολλά σφάλματα που ενδεχομένως να δυσχεραίνουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη αλλά οι νέες καταθέσεις αναμένεται να ρίξουν «φως» στη δολοφονία.

Ο κ. Πεπόνης δεν αποκλείει οι εξελίξεις να είναι άμεσες καθώς έχουν εμφανιστεί νέα στοιχεία και μαρτυρίες αλλά και αντιφάσεις στις μέχρι στιγμής καταθέσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στο δράστη της δολοφονίας.

πηγή: www.protothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ