Η τελετή υποδοχής τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά για την ενθρόνιση του Νέου Αρχιεπισκόποου Κρήτης

Petite Perle 300×250

Η άφιξη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης έγινε στις 12.00 ακριβώς, ενώ 5 λεπτά νωρίτερα αφίχθη στο προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολούθησε, στην ειδική εξέδρα που στήθηκε για την τελετή, η προσφώνηση από τον Δημάρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό .

Ο κ κ. Ευγένιος, αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο για την υποδοχή και το δώρο του αναφέρθηκε στην οικογένεια και τη μικρασιατική του καταγωγή. «Έρχομαι», είπε, «ως πατέρας της μεγάλης μας Εκκλησιαστικής Οικογένειας, η οποία είναι ανοικτή για όλους. "Αγαπούμε, συγχωρούμε, προχωρούμε», πρόσθεσε ζητώντας τη συνδρομή των προσευχών όλων με πρώτη εκείνη του προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου.

"Προσκυνώ το χώμα αυτής της πολιτείας. Αισθάνομαι την ανάγκη να σας αγκαλιάσω έναν προς έναν", τόνισε συγκινημένος ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος Β', κατά την συγκλονιστική αντιφώνησή του, παρουσία πλήθους πιστών ενώ βαθιά συγκινημένος μίλησε για ο οικογενειακό κειμήλιο με την εικόνα του Αγίου Μηνά με την οποία προσήλθε για την τελετή ενθρόνισης. Όπως είπε: "Πριν έναν αιώνα, το Ηράκλειο δέχθηκε την προσφυγική μου οικογένεια με τη γιαγιά μου να κρατά στο ένα χέρι της την εικόνα του Αγίου Μηνά και στο άλλο τα πέντε της παιδιά, μεταξύ των οποίων ο 8χρονος, τότε πατέρας μου"!

O νέος Αρχιεπισκοπος Κρήτης προσκύνησε την εικόνα του Αγίου Μηνά και το ιερό λείψανο του Αγίου και μπήκε έπειτα μέσα στον Ιερό Ναο, παρουσία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων Εκκλησιών, Τοπικών Αρχών και Φορέων και του πληρώματος της Εκκλησίας.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπούν ο μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος και ο μέγας πρωτοσύγκελος των Πατριαρχείων Θεόδωρος (που κατάγονται από την Κρήτη).

Ακολούθησε η είσοδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά για την τελετή της ενθρονίσεως, η διάρκεια της οποίας, υπολογίζεται στις δύο ώρες.

πηγή: www.ekriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ