Θρίλερ στα Καλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Χελμό

Petite Perle 300×250

Επίγειες δυνάμεις και drones με το πρώτο το φως της ημέρας ξεκίνησαν την επιχείρηση για τον εντοπισμό τους – Πρόκειται για τρεις έμπειρους αναρριχητές ηλικίας 50 έως 55 ετών – Τι λέει ο  γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων

Συναγερμός έχει σημάνει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στις αρμόδιες υπηρεσίες αφού από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται 3 χιονοδρόμοι – χειμερινοί αναρριχητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα όπου εθεάθησαν τελευταία φορά, θα πήγαιναν προς την περιοχή της "Μαυρολίμνης".

Το χιονοδρομικό κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες γιατί είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του κέντρου. Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους αλλά δεν σήκωναν το τηλέφωνο.

kalavrita1

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του κέντρου ξεκίνησε την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ.

Ο καιρός στο Χελμό είναι σχετικά καλός χωρίς καιρικά φαινόμενα με μέτριους ανέμους αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

kala5

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις ενισχύθηκαν επικεντρώνοντας στην περιοχή από "Μαυρολίμνη" έως Ύδατα της Στυγός. Αυτήν την ώρα τα συνεργεία διάσωσης και οι χιονοδρόμοι του χιονοδρομικού προσπαθούν με drones αλλά και με επίγειες δυνάμεις να εντοπίσουν τους τρεις αγνοούμενους, ενώ αναμένεται και η συνδρομή εναέριων μέσων.

kala4

Σημαντική η συνδρομή του προσωπικού και των χιονοδρόμων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων με όλα τα μέσα.

«Πολύ έμπειροι ορειβάτες οι αγνοούμενοι στα Καλάβρυτα»

Στo Mega μίλησε νωρίτερα σήμερα ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν εχτές να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο-αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ήταν αυτών των τριών ατόμων που δεν είχαν γυρίσει ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Έκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την αστυνομία», είπε ο κ. Άγριος.

Πηγή: protothema

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ