Δολοφονία Άλκη: Στη φυλακή ο 23χρονος

Petite Perle 300×250

Στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος οδηγήθηκε μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα ο 23χρονος, ο πρώτος από τους συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού και των φίλων του στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Στην απολογία του φέρεται να παραδέχθηκε ότι βρισκόταν στο σημείο του επεισοδίου, αλλά ισχυρίσθηκε ότι δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, το οποίο οδηγούσε. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν κάποιον, αλλά απλώς να εκφοβίσουν οπαδούς του Άρη και δήλωσε μετανιωμένος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δε βρέθηκαν τα αποτυπώματά του στα όπλα (το δρεπάνι και το μαχαίρι) που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς στο σημείο.

Ο κατηγορούμενος διώκεται, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, ενώ ήδη έχει καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 4 ετών και τριών μηνών για τα «πολεμοφόδια» που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, του οποίου είχε κλειδιά.

Ο 23χρονος φέρεται να κατονόμασε τα άλλα άτομα που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έκανε λόγο για συνολικά δώδεκα άτομα, τα οποία επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα.

Να σημειωθεί ότι στην αρχή ο 23χρονος αρνιόταν οποιαδήποτε συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη, υποστηρίζοντας στους αστυνομικούς ότι δε γνωρίζει για ποιο λόγο κρατείται και ανακρίνεται.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, είχαν πάρει προθεσμία οι οκτώ συγκατηγορούμενοί του που συνελήφθησαν χθες, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ