Κάλεσμα σε σύσκεψη από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Σύσκεψη σωματείων την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, στις 18:00, διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, και απευθύνει – μέσω ανακοίνωσης – κάλεσμα συμμετοχής.

Αναλυτικά: 

Σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα η κατάσταση παραμένει ίδια. Το μεγάλο κύμα διασποράς του κορωνοϊού φέρνει τεράστια πίεση στα νοσοκομεία αφού τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν ανταποκρίνονται σε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας. 

Παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς περί «θωράκισης του ΕΣΥ» – που διαψεύδονται από τη μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στην Υγεία και του κονδυλίου για την αντιμετώπιση της επιδημίας – η πραγματικότητα είναι ότι τα δημόσια νοσοκομεία, το ένα μετά το άλλο, «πλημμυρίζουν» από ασθενείς COVID-19 και κινδυνεύουν να μετατραπούν σε νοσοκομεία «μιας νόσου».

Η επαναλειτουργία της δεύτερης κλινικής covid στο ΠΑΓΝΗ δημιουργεί μεγάλη πίεση στο ήδη κουρασμένο υγειονομικό προσωπικό. Αντί όμως για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, η κυβέρνηση επιμένει να κρατά σε αναστολή εργασίας περισσότερους από 6000 εργαζόμενους.

Related Articles