Μανώλης Ρουμπάκης: «Ο ΠΟΑ θα παραμείνει στην κατηγορία»

Petite Perle 300×250

Καλεσμένος στο studio του crete2day και στην Αθλητική Εκπομπή "Στρογγυλή Θεά" με τον Αντώνη Σαριδάκη, o ποδοσφαιριστής του ΠΟΑ, Μανώλης Ρουμπάκης.

-Για την πρόκριση επί του Γιούχτα στο Κύπελλο ΕΠΣΗ και την εντύπωση ότι και οι δύο ομάδες είχαν περισσότερο στο μυαλό τους το πρωτάθλημα:

«Έτσι είναι, γιατί και οι δύο έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Ιδιαίτερα εμείς που βρισκόμαστε σε δυσκολότερη θέση από την ομάδα του Γιούχτα. Το επόμενο παιχνίδι με τον Αλμυρό είναι κομβικής σημασίας. Έχουμε συγκεντρωθεί εκεί. Το δουλεύουμε ήδη δύο εβδομάδες και πιστεύω ότι θα  εμφανιστούμε όπως πρέπει».

-Για την χαμηλή θέση που βρίσκεται ο ΠΟΑ:

«Αντιμετωπίσαμε τρομερές ατυχίες. Λείπουν παιδιά με σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Σε όλο το πρωτάθλημα έχουμε τέσσερις απουσίες και αυτό χαλάει την χημεία. Παρά το ότι κάνουμε καλές εμφανίσεις σε αρκετά παιχνίδια χάνουμε τη νίκη μέσα από τα χέρια μας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι για αυτό φταίνε μόνο οι απουσίες, όμως είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μας έχει φέρει σε αυτή τη θέση. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σώσουμε την ομάδα και στο τέλος πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε»

-Για το φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής:

«Για μένα είναι ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα που έχω παίξει στη Γ' Εθνική, γιατί υποβιβάζονται οι τέσσερις από τις δέκα ομάδες του Ομίλου. Την μια Κυριακή μπορεί να πηγαίνεις για πρωτάθλημα και την επόμενη να κινδυνεύεις να υποβιβαστείς. Υπάρχει ένα γκρουπ τεσσάρων ομάδων που θα παλέψει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να αποφύγει την τέταρτη θέση. Αν δεν παρουσιαστείς όπως πρέπει μπορεί ένα αποτέλεσμα να σε πάρει από κάτω και δύσκολα να σηκώσεις κεφάλι».

-Για το αν η τέταρτη ομάδα θα είναι από Ηράκλειο

«Δεν μπορεί να είναι από πουθενά αλλού. Θα είναι από το Ηράκλειο 100%. Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα φαίνεται ότι θα προκύψει ανάμεσα σε εμάς το Γιούχτα και τον Αλμυρό. Ο Πόρος έχει κάποιους βαθμούς παραπάνω, είναι σε καλύτερη κατάσταση, και λογικά δεν θα κινδυνέψει. Για εμάς πιστεύω ότι μετά τις προσθήκες που έγιναν στο πλαίσιο της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου είμαστε σε καλό δρόμο και στο τέλος θα παραμείνουμε στην κατηγορία. Κάθε Κυριακή κατεβαίνεις με μοναδικό στόχο τη νίκη, αφού τα άλλα δύο αποτελέσματα δυσκολεύουν τα πράγματα εξαιτίας των λιγοστών αγώνων που υπάρχουν. Πρέπει να προσέχεις τα πάντα. Ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει. Έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους»

-Για την μάχη στην κορυφή

«Είναι σημαντικό ότι ο Ρουφ είναι στην κορυφή. Θεωρώ ότι έχει το προβάδισμα καθώς αντιμετωπίζει στην έδρα του τον Πανιώνιο. Κατά τη γνώμη μου έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ο πρωταθλητής»

-Για το που ποντάρει ο ΠΟΑ για τη συνέχεια:

«Το σημαντικό είναι ότι ο ΠΟΑ έχει καλούς ποδοσφαιριστές, καλά αποδυτήρια, οι παίκτες είμαστε πολλά χρόνια στην ομάδα, και υπάρχει διοικητική ηρεμία. Η Διοίκηση μας πιστεύει και μας περιβάλλει με εμπιστοσύνη. Θέλουμε βέβαια και η τύχη να είναι με το μέρος μας γιατί μέχρι τώρα δεν ήταν μαζί μας»

-Για τα στοιχεία που χρειάζονται για να κάνεις καριέρα:

«Θέλεις τύχη, ικανότητες και κάποιους ανθρώπους να σε βοηθήσουν. Για να κάνω την καριέρα μου τηρήθηκαν όλα. Ήμουν τυχερός. Δεν είχα τραυματισμούς, ενώ υπήρχαν άνθρωποι που με στήριξαν. Οι ομάδες που αγωνίστηκα με βοήθησαν να βελτιωθώ τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως άνθρωπος»

-Για την θητεία στον ΟΦΗ:

«Το να φύγω από ένα ερασιτεχνικό σωματείο και να πάω σε μια ομάδα Α' Εθνικής ήταν πολύ δύσκολο και πιεστικό. Άλλαξαν τα πάντα. Οι ρυθμοί ζωής, προπόνησης και μέχρι να εγκλιματιστώ πέρασαν έξι μήνες.

Στη δεύτερη θητεία μου στον ΟΦΗ υπήρχαν δύσκολες χρονιές με την τελευταία να οδηγεί στην Β' Εθνική. Είχαν γίνει λάθη επί λαθών»

-Για την θητεία στον Παναθηναϊκό:

«Στον Παναθηναϊκό δεν κόλλησα και δεν μου κόλλησε η ομάδα. Ας πούμε ότι τους ανθρώπους που με στήριξαν σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκα, δεν τους βρήκα εκεί.. Υπήρχαν συγκυρίες που δεν ήταν με το μέρος μου, αλλά και η παρουσία μου δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Η τότε φουρνιά του Παναθηναϊκού ήταν πολύ δυνατή. Στη θέση μου, αριστερά έπαιζαν τότε ο Μινχ με τον Κωνσταντινίδη. Τα πράγματα δηλαδή ήταν ήδη πολύ δύσκολα, και έγιναν δυσκολότερα επειδή δεν με πίστεψαν. Η δική μου ευθύνη ήταν ότι δεν μπόρεσα να αλλάξω αυτό το κλίμα.»

-Για τον τωρινό ΟΦΗ:

«Δουλεύει επαγγελματικά, και υπάρχει υγεία στην ομάδα. Από εκεί ξεκινάνε τα πάντα γιατί αυτά τα πράγματα όταν υπάρχουν βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα κι αν δεν φανούν από την αρχή θα φανούν στην συνέχεια.

Θεωρώ ότι δύσκολα θα μπει πλέι – οφ. Έχασε πολύ έδαφος με την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό»

«Ήταν δύο χρόνια εντελώς διαφορετικά από ότι στον ΟΦΗ. Με τρομερή ηρεμία. Είτε κέρδιζες, είτε έχανες δεν υπήρχαν αναταράξεις στην ομάδα. Ήταν ιδανικές οι συνθήκες για να παίξεις ποδόσφαιρο, με πολύ καλούς συμπαίκτες, και τρομερή διοίκηση. Δύο φανταστικά χρόνια. Εκείνη την περίοδο ο Εργοτέλης προσπαθούσε να ανέβει στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας. Πιστεύω ότι αν υπήρχε μεγαλύτερη πίεση θα είχε καταφέρει περισσότερα πράγματα. Όταν έχεις καλή ομάδα και θέλεις να πετύχεις πράγματα η πίεση του κόσμου σου κάνει καλό. Όταν η ομάδα δεν είναι καλή, σε βλάπτει»

-Για τον τωρινό Εργοτέλη:

«Πιστεύω ότι είναι χειρότερος από πέρυσι. Πέρυσι τον είχα δει σε όλα τα παιχνίδια. Μου άρεσε το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Φέτος δύσκολα θα είναι μέσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο»

-Για τη συνέχεια της καριέρας του:

«Θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και τη νέα σεζόν. Είμαι σχεδόν σίγουρος για αυτό. Σε ποσοστό 99%»

-Για το αν θα παραμείνει στο χώρο:

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Θα ήθελα να μείνω στο χώρο, ωστόσο δεν με ελκύει το να γίνω προπονητής σε ομάδα. Μου αρέσει όμως να είμαι κοντά στις Ακαδημίες»

-Για τα πρόσωπα που τον στιγμάτισαν:

«Παραγοντικά ο Στράτος Γεωργιάδης με βοήθησε και με στιγμάτισε. Μαζί με τον κ. Καλέμπουμπα ήταν όλος ο ΠΟΑ. Πάνω στις γραμμές τους βαδίζει άλλωστε ακόμα η ομάδα.

Επίσης ο Απόστολος Παπουτσάκης παρά το ότι έμεινα μόνο δύο χρόνια στον Εργοτέλη, ήταν πατέρας. Για όλους μας. Έκανε ότι του ζητούσαμε.

Προπονητικά ο Ράικο Γιάνγιαννιν με βοήθησε πολύ.

Ένας άνθρωπος που για μένα δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν προπονητή στην Κρήτη είναι ο Μανώλης Πατεμτζής. Δάσκαλος, με τρομερές γνώσεις, και απίστευτος άνθρωπος. Θα έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα πράγματα σύμφωνα με αυτά που ξέρει και μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές.

Δάσκαλος για μένα ήταν επίσης και ο Γιάννης Σαμαράς.

Από συμπαίκτες ξεχωρίζω τους Τάσο Τριανταφύλλου και Μηνά Τζανή με τους οποίους έχω περάσει σχεδόν όλη την ποδοσφαιρική μου ζωή. Επίσης τον Μηνά Πίτσο που τον γνώριζα στον ΟΦΗ και ήμασταν καθημερινά μαζί για χρόνια.

Τα παιδιά αυτά τα έχω κρατήσει ακόμα στη ζωή μου. Είναι «αδέλφια» μου, και μακάρι να συνεργαστούμε ξανά κάποτε στο ποδόσφαιρο»

-Για το αν είναι ευχαριστημένος από την καριέρα του:

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ευχαριστώ το Θεό που μπόρεσα να παίξω ποδόσφαιρο και έζησα αυτά που έζησα. Αν γύριζε ο χρόνος πίσω τις ίδιες επιλογές θα έκανα. Δεν έχω απωθημένα. Αισθάνομαι ευτυχισμένος που έζησα ωραίες στιγμές στο «Γεντί Κουλέ» και το «Παγκρήτιο»»

-Για την κορυφαία προσωπική στιγμή:

«Σίγουρα η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό. Αν δεν το ζήσει κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει για τι μέγεθος μιλάμε. Ήταν μια πρωτοφανή εμπειρία. Από εκεί που δεν σε ξέρει κανένας ανοίγουν όλες οι πόρτες. Οι απαιτήσεις βέβαια είναι διπλάσιες από αυτές που έχεις συνηθίσει να καθορίζουν τη ζωή σου. Πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου για να προσαρμοστείς σε τέτοιο επίπεδο. Κάθε μέρα υπάρχει πίεση»

Πηγη: crete2day

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ