Οι 3 δραπέτες, το "όπλο" της ΕΛ.ΑΣ και η σύλληψη στο κέντρο του Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Το βαρύ της και πολλές φορές χρησιμότατο όπλο αλλά και οι εντατικές έρευνες που έγιναν όλες αυτές τις ώρες ήταν ο συνδυασμός των πραγμάτων που οδήγησαν εν τέλει στη σύλληψη των τριών Αλβανών δραπετών από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων τα ξημερώματα της Δευτέρας, κόβοντας τα σίδερα από την τουαλέτα των κρατητηρίων. 

Το σημαντικότερο όπλο που είχαν σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα του Ηρακλείου ήταν το δίκτυο πληροφοριών από το οποίο άντλησαν όλα τα στοιχεία που ήθελαν προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη τους.

Η σύλληψη στο κέντρο

Η σύλληψή τους έγινε και αυτό προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, σε κεντρικότατο σημείο της πόλης του Ηρακλείου και μάλιστα σε ώρα αιχμής όπου οι τρεις Αλβανοί κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι προσπαθώντας όμως να μην δώσουν σε καμία περίπτωση λαβές και να μην κινήσουν υποψίες.

Ήταν 9 περίπου το βράδυ όταν αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Ασφάλειας Ηρακλείου και άλλων μάχιμων υπηρεσιών της αστυνομίας όπως ΟΠΚΕ, ΤΑΕ και άλλες, εντόπισαν και εγκλώβισαν τους τρεις άντρες στη συμβολή των οδών Περδικάρη και Δαιδάλου στο κέντρο του Ηρακλείου. Η σύλληψη έγινε αφού είχε εντοπιστεί ένα αγροτικό αυτοκίνητο στην οδό Ευαγγελίστριας, το οποίο οι 3 δράστες είχαν κλέψει από την περιοχή των Σισσών.

Δεν πρόλαβαν… να κουνήσουν

Χωρίς να προβάλλουν καμία αντίσταση καθώς και οι ίδιοι είχαν συνειδητοποιήσει ότι μόλις είχαν "χάσει το παιχνίδι" φόρεσαν χειροπέδες και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Εκεί φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες να είπαν στους αστυνομικούς ότι οι άλλοι δύο δραπέτες και συγκεκριμένα ο Πακιστανός και ένας ακόμα Αλβανός, δεν τους είχαν ακολουθήσει μέχρι το Ηράκλειο και πως έμειναν στην περιοχή των Χανίων χωρίς όμως να γνωρίζουν ακριβώς που κινούνται.

Να σημειωθεί ότι στην κατοχή των τριών Αλβανών που συνελήφθησαν στο κέντρο βρέθηκε μαχαίρι καθώς και μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

Διαφεύγουν οι άλλοι δύο

Όσον αφορά τώρα στους άλλους δύο και συγκεκριμένα στον Πακιστανό και τον τέταρτο Αλβανό, οι έρευνες της αστυνομίας σε ολόκληρη την Κρήτη εννοείται πως συνεχίζονται με τις αρχές να αξιοποιούν κάθε στοιχείο που φτάνει στα χέρια τους.

Η σύλληψη τους όπως και η σύλληψη των τριών παραμένει στοίχημα και αυτό γιατί η απόδραση από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων χωρίς μάλιστα κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό αποτελεί αναμφίβολα μία αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ και ένα τεράστιο λάθος. Ένα λάθος που για τους ίδιους διορθώθηκε γρήγορα με τη σύλληψη των τριών Αλβανών ηλικίας 32 43 και 29 ετών καταδικασμένοι και οι τρεις για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστών.

Όσον αφορά τώρα στους δύο που διαφεύγουν, πρόκειται για τον 34 τετράχρονο Πακιστανό ο οποίος έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια για ανθρωποκτονίες και ο οποίος είναι γνωστός με πέντε διαφορετικά ονόματα και τρία επίθετα καθώς και για τον 33χρονο Αλβανό, καταδικασμένο για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες έχουν ήδη οδηγηθεί στα Χανιά κάτω από άκρα μυστικότητα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

ekriti.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ