Με κρύο και θυελλώδεις βοριάδες ξεκινά η ημέρα

Petite Perle 300×250

Βελτιώνεται ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες – Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Σήμερα, Τετάρτη, η μέρα θα ξεκινήσει με χαμηλές θερμοκρασίες, παγετό και θυελλώδεις βοριάδες. Ο καιρός από πλευράς φαινομένων θα είναι βελτιωμένος στα ηπειρωτικά, όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις όμως στα βόρεια, στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Τις πρωινές ώρες βροχές αναμένονται στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στο ανατολικό Αιγαίο από τη Σάμο μέχρι και το Καστελόριζο και στην Κρήτη, οι οποίες πολύ γρήγορα θα περιοριστούν στην Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Μάλιστα στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στο πρώτο μισό της ημέρας.

Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα πλησιάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, τοπικά 14 βαθμούς στην κεντρική Μακεδονία και 13-15 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα.

Το βορειοδυτικό ρεύμα θα διατηρηθεί ενισχυμένο στα νοτιοανατολικά τμήματα στα 9-10 μποφόρ. Στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 και στο Αιγαίο 7 και στις Κυκλάδες 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.

Βελτιώνεται ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες

Καλύτερες καιρικές συνθήκες αναμένονται, στην Κρήτη, από αύριο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη, για την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στο νησί μας αναμένονται λίγες νεφώσεις παρωδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με τάσεις εξασθένησης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ των 6 και 14 βαθμών. Στα ορεινά και ημιορεινά η θερμοκρασία θα βρίσκεται 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

καιρος

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών βόρειων ανέμων που συνεχίζουν να επικρατούν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ