ΝΔ για την εξεταστική για τα ΜΜΕ: Μπούμερανγκ για την Κουμουνδούρου

Petite Perle 300×250

«Μέσα από το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής προέκυψε με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών «Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς» καθώς και η καμπάνια «Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού» ήταν απολύτως νόμιμες και αναγκαίες», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος

Σε μπούμερανγκ μετατράπηκε ο μηχανισμός συκοφάντησης που επιχείρησε να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ με αφορμή την συζήτηση για τα συμπεράσματα της εξεταστικής επιτροπής που ερεύνησε τις δημοσκοπήσεις και την διαχείριση των κονδυλίων για την πανδημία.

«Οι μάσκες έπεσαν και η τακτική στοχοποίησης που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ανακάμψει δημοσκοπικά, αποκαλύφθηκε περίτρανα. Σε μια ιστορική διαδικασία της Βουλής, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος που δόθηκε η δυνατότητα και συστάθηκε Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή με πρόταση της μειοψηφίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσήλθε με επικοινωνιακές κορώνες και ανεύθυνες τοποθετήσεις, επιχειρώντας να αλιεύσει σε θολά νερά λίγα λεπτά δημοσιότητας. Η αλήθεια όμως έλαμψε» αναφέρει χαρακτηριστικά η πλειοψηφία.

«Από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής "για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος" αποδείχθηκε πέρα από κάθε αμφιβολία η μη ύπαρξη τόσο ποινικών όσο και πολιτικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.Όλοι οι ψευδείς ισχυρισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατέπεσαν σαν χάρτινος πύργος αποδεικνύοντας με εκκωφαντικό τρόπο ότι μοναδικός της στόχος δεν ήταν άλλος από την πολιτική στοχοποίηση, σπίλωση και δίωξη των πολιτικών της αντιπάλων, προκειμένου να καρπωθεί μικροκομματικά οφέλη», προσθέτει.

«Μάταια επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας και να κατασκευάσει σκάνδαλα. Αντί να παριστάνει τον τιμητή, ας κάνει την αυτοκριτική του. Έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι διαθέτει το πολιτικό σθένος να παραδεχθεί λάθη και να αναλάβει τις ευθύνες του: Αυτή την περίοδο απολογείται στον ανακριτική του δικαστικού συμβουλίου για το στήσιμο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και την χειραγώγηση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ο πρώην ισχυρός υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκος Παππάς. Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα και ζητούν πειστικές και υπεύθυνες απαντήσεις. Χωρίς μισόλογα και γενικότητες» τονίζει σε άλλο σημείο.

Παράλληλα η ΝΔ υποστηρίζει πως «μέσα από το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής προέκυψε με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών «Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς» καθώς και η καμπάνια «Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού» ήταν απολύτως νόμιμες και αναγκαίες. Προέκυψε, επίσης ότι πραγματοποιήθηκε με διαφανείς διαδικασίες και είχε μεγάλη απήχηση στην κοινή γνώμη ως ένα ισχυρό ανάχωμα στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη διάχυση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης.

Καταρρίφθηκε και η παραμικρή υπόνοια ότι η κυβέρνηση προσπάθησε δήθεν να χρηματοδοτήσει τα Μέσα Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας χρησιμοποιώντας ως μέσο την εκστρατεία ενημέρωσης για να τα επηρεάσει θετικά προς αυτήν. Σε ό,τι αφορά την καμπάνια για τους εμβολιασμούς αποδείχθηκε περίτρανα ότι έγινε με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα χωρίς οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση για τον αποκλεισμό κάποιου.

Για την υπόθεση σχετικά με τη στρατηγική της ελληνικής εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε (Initiative Media) αποδείχθηκε ότι η διεξαγωγή της έγινε σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο περί δημοσίων συμβάσεων ενώ δεν υπήρξε καμία χρήση των κατ' εξαίρεση διατάξεων που θεσπίστηκαν για την ανάγκη των επειγουσών αναγκών που δημιούργησε η πανδημία. Αποδείχθηκε ευθαρσώς ότι ουδέποτε η κυβέρνηση έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για την εκπόνηση της συγκεκριμένης σύμβασης».

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις τονίζει πως «από τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα έγγραφα που προσκόμισαν, προέκυψε ότι για την εταιρία Opinion Poll δεν υπήρξε καμία προσφυγή στην Ελεγκτική Αρχή Δημοσκοπήσεων ή καταγγελία σχετικά με τις διενεργηθείσες δημοσκοπήσεις της σε αντίθεση με τις εταιρίες Vox Pop και Common View για τις οποίες η Ελεγκτική Αρχή εξέτασε θέματα και τα διαβίβασε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η επιχείρηση σπίλωσης του ΣΥΡΙΖΑ γύρισε μπούμεραγκ. Πυροτεχνήματα και μικροκομματικές τακτικές δεν χωρούν στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας η οποία υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με αίσθημα ευθύνης και διαφάνειας. Οι οπαδοί του διχασμού και της λάσπης δεν έχουν θέση στην Ελλάδα της δημιουργίας και της ελπίδας».

Πηγή: protothema

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ