Αττική Οδός: Πάνω από 9.500 οι αιτήσεις για αποζημίωση

Περισσότερα από 9.500 αιτήματα είχαν κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, ως εχθές στην ειδική πλατφόρμα της Αττικής Οδού για τα οχήματα που αποκλείστηκαν κατά το σφοδρό πέρασμα της «Ελπίδας». Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται τα ηλεκτρονικά αιτήματα για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις, ειδικά από τη στιγμή που οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των οχημάτων που εγκλωβίστηκαν κάνουν λόγο το ανώτερο για 4.000.

Είναι ενδεικτικό ότι από το άνοιγμα της πλατφόρμας, στην ηλεκτρονική σελίδα της Αττικής Οδού, την προηγούμενη Παρασκευή (4/2/2022), ως τη Δευτέρα είχαν υποβληθεί περί τις 6.000 αιτήσεις.

Αυτές ως την Πέμπτη ξεπέρασαν τις 9.500.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 2.000 οχήματα είναι αυτά που θα αποζημιωθούν πολύ άμεσα, καθώς από την ανάλυση της εταιρείας, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έχουν ήδη «κλειδώσει» οι σχετικές καταγραφές.

Εντωμεταξύ, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμο το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής Διερεύνησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Βάσει του ν. 4663/2020, με τον οποίο συστάθηκε, η Επιτροπή θα εξακριβώσει τα αίτια της διακοπής κυκλοφορίας στον άξονα της Αττικής Οδού και θα καταλογίσει τυχόν ευθύνες όχι μόνο στον φορέα λειτουργίας και συντήρησης, αλλά και στις υπηρεσίες του Δημοσίου, τους ΟΤΑ και δυνητικά ακόμα και τους χρήστες του άξονα. Το πρόστιμο που θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2020 μπορεί να ανέλθει ως και στο 1 εκατ. ευρώ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ