Ηράκλειο: Στο Αυτόφωρο η μητέρα – αρνήτρια που είχε να στείλει τον γιο της στο σχολείο δύο χρόνια

Petite Perle 300×250

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου εκδικάζεται σήμερα σύμφωνα με την ertnews.gr η εξ' αναβολής η υπόθεση της 40χρονης αρνήτριας – μητέρας που για δύο χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 2020, κράτησε μακριά από το σχολείο του τον 9χρονο σήμερα γιο της.

Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράλειψη εποπτείας ως προς τη φοίτηση μαθητή Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος δεν έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του κατ' εξακολούθηση.

Η 40χρονη συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (07/02) μετά από εισαγγελική παραγγελία και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 88 του νόμου 4871/21 περί παράλειψης εγγραφής σε νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο και εποπτείας ανηλίκου που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες το 9χρονο αγόρι είχε να πάει στο σχολείο από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2020, καθώς η μητέρα του επικαλείτο την επικρατούσα λόγω της πανδημίας κατάσταση. Η αρνήτρια μητέρα κρατήθηκε οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο ζήτησε και πήρε αναβολή για σήμερα, 11 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, δέχθηκε τις παραινέσεις τόσο της προέδρου όσο και της εισαγγελέα της έδρας άμεσα να στείλει το παιδί της στο σχολείο, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα αξιολογείτο από το Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εισαγγελία Ηρακλείου έχουν κατατεθεί τα στοιχεία συνολικά 22 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου που απέχουν από τα μαθήματά τους και ήδη κινούνται οι προβλεπόμενες από το νέο πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο διαδικασίες σε βάρος των αρνητών γονιών.

Πηγή: ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ