Χανιά: Άγριες αποδοκιμασίες στις δύο ιδιοκτήτριες του γηροκομείου έξω από τα Δικαστήρια

Petite Perle 300×250

Στον Ανακριτή έχουν απολογηθεί ήδη οι τρεις από τους επτά κατηγορούμενους για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά.

Ήδη στον Ανακριτή, απολογήθηκαν η 69χρονη μητέρα και η 43χρονη κόρη που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες του γηροκομείου. Η απολογία τους κράτησε  περίπου 3,5 ώρες. Μάλιστα η 69χρονη αποχώρησε αμέσως μετά το τέλος της απολογίας της. Επίσης ολοκληρώθηκε η απολογία ενός από τους νοσηλευτές του ιδρύματος.

Ωστόσο, επεισοδιακή ήταν η αποχώρηση της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Oι συγγενείς θυμάτων την αποδοκίμασαν έντονα, ενώ ο γιος μιας ηλικιωμένης που έχασε τη ζωή της στη δομή, φώναζε «Η μάνα μου, πού είναι η βέρα της μάνας μου;».

Η πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου φαίνεται να έχει προκαλέσει θυμό και αγανάκτηση στους συγγενείς και των δύο πλευρών, όμως οι δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο αποτρέπουν την εξάπλωση της έντασης.

Ποιοι απολογούνται στη συνέχεια

Στον Ανακριτή απολογούνται στη συνέχεια οι δύο γιατροί (εκ των οποίων και εκείνος που υπέγραφε τα πιστοποιητικά θανάτου των ηλικιωμένων) και ακόμα δύο άτομα (ένας ακόμα νοσηλευτής και διοικητικό προσωπικό).

Χανιά: Νέες μαρτυρίες για το γηροκομείο-κολαστήριο - «Έκλαιγαν,  παρακαλούσαν για νερό» - CNN.gr

Υπενθυμίζεται ότι και οι επτά αντιμετωπίζουν βαριές ποινικές διώξεις και συγκεκριμένα κατηγορούνται για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία (αφορά περίπου 29 περιπτώσεις θανάτων και 8 απόπειρες), απάτηςπλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για την προσωρινή τους κράτηση ή όχι αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Ανακριτή μετά το πέρας των απολογιών και των επτά κατηγορουμένων.

πηγή: cretapost

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ