Ιερά Σύνοδος: Στην πρώτη συνεδρίαση η εκλογή του νέου μητροπολίτη

Ιδιαίτερα σημαντική για την Εκκλησία της Κρήτης η 18η Φεβρουαρίου – Με διαδικασίες εξπρές η εκλογή του νέου Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Στις 18 Φεβρουαρίου οριστικοποιήθηκε, όπως έχει ήδη γράψει το cretalive, η πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, μετά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου κ. Ευγενίου.

Η συνεδρίαση αυτή κρίνεται εξόχως σημαντική καθώς το κύριο θέμα που θα απασχολήσει τους ιεράρχες του νησιού είναι η κάλυψη της κενής θέσης στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την οποία όπως είναι γνωστό κατείχε ο κ.κ. Ευγένιος. Μάλιστα, η εκλογή του νέου Μητροπολίτη θα γίνει με διαδικασίες εξπρές καθώς την ίδια ημέρα θα προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες. Θα οριστεί ο τοποτηρητής της εκλογής, θα καταρτισθεί το τριπρόσωπο με τους υποψήφιους και θα ολοκληρωθεί και η εκλογή του νέου ιεράρχη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πατρίς” ως “φαβορί” για τη Μητρόπολη του Ρεθύμνου θεωρείται ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης. Εξάλλου, προσφάτως στον Κρουσώνα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όπου χοροστάτησε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και συνοδευόταν από τον Επίσκοπο Κνωσού ανέφερε “μαζί με τον αγαπητό Πρόδρομο που είναι διάδοχός μου σε όλες τις θέσεις που κατείχα”.

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ