Ιερά Σύνοδος: Στην πρώτη συνεδρίαση η εκλογή του νέου μητροπολίτη

Petite Perle 300×250

Ιδιαίτερα σημαντική για την Εκκλησία της Κρήτης η 18η Φεβρουαρίου – Με διαδικασίες εξπρές η εκλογή του νέου Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Στις 18 Φεβρουαρίου οριστικοποιήθηκε, όπως έχει ήδη γράψει το cretalive, η πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, μετά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου κ. Ευγενίου.

Η συνεδρίαση αυτή κρίνεται εξόχως σημαντική καθώς το κύριο θέμα που θα απασχολήσει τους ιεράρχες του νησιού είναι η κάλυψη της κενής θέσης στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την οποία όπως είναι γνωστό κατείχε ο κ.κ. Ευγένιος. Μάλιστα, η εκλογή του νέου Μητροπολίτη θα γίνει με διαδικασίες εξπρές καθώς την ίδια ημέρα θα προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες. Θα οριστεί ο τοποτηρητής της εκλογής, θα καταρτισθεί το τριπρόσωπο με τους υποψήφιους και θα ολοκληρωθεί και η εκλογή του νέου ιεράρχη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατρίς" ως "φαβορί" για τη Μητρόπολη του Ρεθύμνου θεωρείται ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης. Εξάλλου, προσφάτως στον Κρουσώνα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όπου χοροστάτησε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και συνοδευόταν από τον Επίσκοπο Κνωσού ανέφερε "μαζί με τον αγαπητό Πρόδρομο που είναι διάδοχός μου σε όλες τις θέσεις που κατείχα".

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ