Κρήτη: Αυξάνονται τα non-covid περιστατικά – Ξεπερνούν το 100% οι πληρότητες στις κλινικές

Petite Perle 300×250

Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες στα νοσοκομεία της Κρήτης αλλά και τα non-COVID περιστατικά.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας, το προσωπικό πολλές φορές φτάνει και ξεπερνάει τα όρια του. «Οι συνθήκες είναι πιεστικές γιατί δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την πανδημία. Ο αγώνας είναι ολομέτωπος και πολυμέτωπος. Έχουμε να κάνουμε με τη συνοσηρότητα και οι άλλες κλινικές παρουσιάζουν τα ίδια νούμερα, οι παθολογικές, η καρδιολογική, παρουσιάζουν αυξημένες πληρότητες που ξεπερνούν και το 100%. Λίγο οι αναστολές, λίγο η νόσηση με την Όμικρον και του ίδιου του προσωπικού δημιουργούν κενά που καλούμαστε όλοι να καλύψουμε. Αυτό δημιουργεί εντάσεις, κόπωση αλλά και γι'αυτό εκφράζω τον σεβασμό και την εκτίμηση μου σε όλους τους ήρωες».

Σύμφωνα με τον κ. Μπέα τα νοσοκομεία της Κρήτης παρόλο που έχουν δεχθεί την ίδια ένταση των πανδημικών κυμάτων με τα νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας «άντεξαν». «Αυτό φαίνεται και από τον αριθμό νοσηλευομένων, ο δείκτης θνητότητας στην Κρήτη είναι χαμηλός και στο νοσοκομείο Χανίων. Ξέρω τον αγώνα, την υπερπροσπάθεια και τα μέσα που χρησιμοποιούν και πόσο αποτελεσματικά είναι».

Μάλιστα, ο κ. Μπέας υπενθύμισε πως τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου δέχθηκε ένα πανδημικό κύμα, πολύ ισχυρό. «Τον Αύγουστο είχαμε πληρότητα 100%, 18 Αυγούστου είχαμε την κορύφωση με 72 στα 72. Από τα Χριστούγεννα και μετά, ο νομός εμφανίζεται σταθερά στις πρώτες θέσεις στον χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης, στον ΕΟΔΥ, όσον αφορά θετικά κρούσματα ανά 100 χιλ. κατοίκους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποτυπώνονται στον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό νοσηλειών, στις κλινικές κορωνοϊού».

Κλείνοντας, ο κ. Μπέας αναφέρθηκε στα μονοκλωνικά αντισώματα λέγοντας πως το Νοσοκομείο Χανίων κινήθηκε με γρήγορους ρυθμούς και από τα 30 που χορηγήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, κατάφερε να διαθέσει 44 αντισώματα, από πολλά νοσοκομεία!

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ