Οι λύσεις του ΚΙΝΑΛ για ακρίβεια και ενέργειας

Petite Perle 300×250

Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για την ελάφρυνση από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση

«Αν η σημερινή εσπευσμένη τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη είχε στόχο να καθησυχάσει τους πολίτες που μαστίζονται από την τρομακτική αύξηση του κόστους ζωής και παραγωγής, απέτυχε», τονίζουν από την Χαριλάου Τρικούπη για την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ.

Όπως τονίζουν, ο πρωθυπουργός πρέπει να σταματήσει να κρατάει ίσες αποστάσεις από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση και ζητούν να υιοθετήσει συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αν η σημερινή, εσπευσμένη τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη είχε στόχο να καθησυχάσει τους πολίτες που μαστίζονται από την τρομακτική αύξηση του κόστους ζωής και παραγωγής, απέτυχε. Είναι πλέον εμφανές, ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση χωρίς κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο, στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας». Τον καλούμε να σταματήσει να κρατάει ίσες αποστάσεις από την ακρίβεια και τα προβλήματα των πολιτών και να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, όπως:

• τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά,
• τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα,
• την αύξηση του κατώτατου μισθού σύμφωνα με τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων,
• την επαναφορά μίας μορφής του ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους
• ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας και επενδύσεις στις ΑΠΕ, ώστε να μην έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη,

για να ανακουφιστούν άμεσα οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις που όλο και πιο δύσκολα ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ