Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ: 3ωρη στάση εργασίας της Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Συνεχίζοντας τον αγώνα τους, συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, απο τις 7 το πρωί έως τις 11π.μ. και στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία που έχει προγραμματιστεί την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, απο τις 12 έως τις 3μ.μ. ζητώντας από την κυβέρνηση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων για ουσιαστική στελέχωση των νοσοκομείων με παραμονή και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. 

Παράλληλα προχωρούν την ίδια μέρα σε Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Επίσης, συνεχίζοντας τον αγώνα τους, συμμετέχουν στην 4ωρη σταση εργασιας της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευη 18 Φεβρουαριου, απο τις 7 το πρωί εως τις 11π.μ. απαιτώντας να μην γίνει καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα, όπως και στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία  που έχει προγραμματιστεί την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου. 

Οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, λένε «όχι»  στην εντατικοποίηση και τα χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό την ίδια στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι τους οπως λένε, παραμένουν σε αναστολή εργασίας και απειλούνται με απόλυση. Παράλληλα δεν θα δεχτούν να γίνει καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα, διεκδικώντας ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: 

Χιλιάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι (επικουρικοί, ΣΟΧ, μέσω ΟΑΕΔ, ειδικευόμενοι νοσηλευτές) εργάζονται στις δημόσιες μονάδες υγείας καλύπτοντας σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων, που σύμφωνα με τους ανεπαρκέστατους οργανισμούς ξεπερνούν τις 20.000 κενές οργανικές θέσεις.

Εργάζονται, δίπλα στους μόνιμους συνάδελφους, αλλά με «πετσοκομμένα» δικαιώματα. Έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυση τους – εκτός από τα προβλήματα επιβίωσης στους ίδιους – θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων υγείας.

Αντιμετωπίζουν τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που «αναγνωρίζουν το ρόλο τους» αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα μας για μονιμοποίηση τους.

Η χρόνια υποστελέχωση και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μόνιμης εργασίας εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Δικαιολογημένη λοιπόν είναι η αγανάκτηση μας για την πρόσφατη τροπολογία με την «μοριοδότηση» – κοροϊδία. Υπάρχει ήδη η αρνητική εμπειρία της προκήρυξης 2Κ, όπου εκατοντάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι, με πολύχρονη προϋπηρεσία, έμειναν «εκτός» παρά την «πολυδιαφημισμένη».

Πηγή: neakriti

Related Articles