Αυξάνονται τα κρούσματα της Όμικρον 2 – Μικρή μείωση στις νοσηλείες ασθενών

Petite Perle 300×250

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξακολουθούν να νοσηλεύονται 33 ασθενείς

Μικρή μείωση παρουσιάζουν οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης, με το νησί πάντως να πληρώνει βαρύ "φόρο" αναφορικά με τα θύματα της πανδημίας. Μόνο στο Νοσοκομείο Χανίων από την αρχή του 2022 έχουν χάσει τη μάχη με το φονικό ιό, 55 ασθενείς.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν φτάσει τα 15 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον ΙΙ στην Κρήτη, αριθμός διπλάσιος από εκείνον, που ανακοινώθηκε επισήμως την περασμένη εβδομάδα. Η μετάλλαξη φαίνεται να έχει εγκατασταθεί και για να ανακοπεί η πορεία της χρειάζεται η λήψη μέτρων, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Σήμερα Τρίτη, συνολικά 194 είναι οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την covid-19, από 209 που ήταν τη Δευτέρα –  και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του νησιού. Από αυτούς οι 33 βρίσκονται στη ΜΕΘ και διασωληνωμένοι είναι οι 28.

Αναλυτικότερα και ανά νοσηλευτικό ίδρυμα:

  • Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 53 ασθενείς. Από αυτούς 41 βρίσκονται στην κλινικά και 12 στη ΜΕΘ. Εξ αυτών οι 10 είναι διασωληνωμένοι.
  • Στο Βενιζέλειο 43 ασθενείς νοσηλεύονται συνολικά, 36 στην κλινική covid και 7 στη ΜΕΘ εκ των οποίων οι 2 διασωληνωμένοι.
  • Στο νοσοκομείο Χανίων οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 60. Οι 49 παραμένουν στην κλινική covid, 11 στη ΜΕΘ με τους 10 να είναι διασωληνωμένοι
  • Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου 18 ασθενείς παραμένουν στην κλινική, και άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.
  • Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 5 ασθενείς βρίσκονται στην κλινική covid του νοσηλευτικού ιδρύματος και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.
  • Στο νοσοκομείο Σητείας νοσηλεύονται στην κλινική covid-19 του ιδρύματος 4 ασθενείς.
  • Στο νοσοκομείο Ιεράπετρας οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 8 και νοσηλεύονται όλοι στην κλινική covid.
  • Στο νοσοκομείο της Νεάπολης δεν υπάρχει κανένας νοσηλευόμενος ασθενής με κορωνοϊό.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ