Επιστήμονες εντόπισαν το τελευταίο γεύμα σε στομάχι προϊστορικού κροκόδειλου-Γιατί τους εξέπληξε

Petite Perle 300×250

Μέσα στο στομάχι του μήκους 2,5 μέτρων κροκόδειλου, οι επιστήμονες εντόπισαν τα υπολείμματα που είχαν μείνει μετά την πέψη ενός νεαρού δεινόσαυρου.

Ένα νέο είδος κροκόδειλου που χρονολογείται από την Κρητιδική περίοδο ανακαλύφθηκε στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και το τελευταίο του γεύμα ήταν ένας νεαρός δεινόσαυρος, λένε οι επιστήμονες.

Τα απολιθωμένα οστά ενός confractosuchus sauroktonos βρέθηκαν σε ανασκαφή που έγινε το 2010 σε μια γεωλογική λεκάνη ηλικίας περίπου 95 εκατομμυρίων ετών.

Μέσα στο στομάχι του μήκους 2,5 μέτρων κροκόδειλου, οι επιστήμονες εντόπισαν τα υπολείμματα που είχαν μείνει μετά την πέψη ενός νεαρού δεινόσυρου.

Αυτή είναι η πρώτη απόδειξη ότι ο κροκόδειλος υπήρξε θηρευτής του δεινόσαυρου, ανακοίνωσε το Australian Age of Dinosaurs Museum, που έκανε την ανακάλυψη.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τεχνολογίες σάρωσης ακτίνων Χ και αξονικής τομογραφίας για να εντοπίσουν τα οστά μέσα στο δείγμα κροκόδειλου, καθώς και δέκα μήνες επεξεργασίας σε υπολογιστή για να δημιουργήσουν μια τρισδιάστατη ανακατασκευή των οστών.

Με το 35% του κροκόδειλου του γλυκού νερού να διατηρείται, οι ερευνητές κατάφεραν να ανακτήσουν ένα σχεδόν πλήρες κρανίο του ζώου.

Ενώ δεν μπόρεσαν να ταξινομήσουν τον νεαρό δεινόσαυρο μέσα στο στομάχι του, τον περιέγραψαν ως νεαρό που ζύγιζε σχεδόν 1,7 κιλά.

Ο κροκόδειλος είχε σκοτώσει το ζώο ή το είχε ψάξει για τροφή αμέσως μετά τον θάνατό του, πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου και πρόσθεσε ότι μια τέτοια ανακάλυψη είναι «εξαιρετικά σπάνια, καθώς μόνο λίγα παραδείγματα που δεινόσαυροι γίνονται θηράματα είναι γνωστά παγκοσμίως»

Πηγή: skai.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ