Με θετικά αποτελέσματα οι συναντήσεις Φραγκάκη στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη

Petite Perle 300×250

Σειρά επαφών είχε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, με υπουργικά στελέχη και στελέχη της Κυβέρνησης. Ειδικότερα, ο κ. Φραγκάκης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον ΓΓ του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη.

     Στο πλαίσιο των επαφών του, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας έθεσε στα στελέχη της κυβέρνησης μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των συνεπειών από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και τη στήριξη των σεισμόπληκτων του Δήμου. 

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μέσω του arogi.gov.gr

     Στη συνάντηση του με τον κ. Τριαντόπουλο, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας έθεσε στον αρμόδιο Υφυπουργό, μια σειρά από ζητήματα που συνδέονται με την ανάγκη ταχύτερης υλοποίησης των μέτρων στήριξης της Πολιτείας προς τα φυσικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από το σεισμό και τις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα για τις ζημιές που έχουν υποστεί σε εξοπλισμό και μέσα παραγωγής, την ανάγκη αναθεώρησης του τιμολογίου υπολογισμού των δαπανών των εργασιών επισκευής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και της αντίστοιχης Στεγαστικής Συνδρομής, την επίσπευση της καταβολής αποζημίωσης οικοσκευής για όσους δεν την έχουν λάβει έως σήμερα, την εφάπαξ αποζημίωση των ιδιοκτητών των κτιρίων που έχουν υποστεί ελαφριές βλάβες (πράσινα) χωρίς να απαιτείται η σύνταξη φακέλου, κ.α.

       Πέραν αυτών, ο κ. Φραγκάκης ζήτησε να υπάρξει παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου στη λειτουργία της πλατφόρμας arogi.gr για την υποβολή αιτήσεων των πληγέντων, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα επί της διαδικασίας υποβολής/τροποποίησης των αιτήσεων, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από τον Υφυπουργό και στη βάση του οποίου εκδόθηκε η υπ. αρ. 19740/2022 ΚΥΑ (ΦΕΚ 635/15-2-2022, τχ β'), με την οποία  δίδεται παράταση μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. 

Δαπάνες Ηλεκτροδότησης καταυλισμών

     Παράλληλα, ο Δήμαρχος έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ. Τριαντόπουλο πως οι δαπάνες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των οικίσκων που βρίσκονται στους καταυλισμούς, δεν θα επιβαρύνουν το Δήμο και τους σεισμόπληκτους που κατοικούν προσωρινά σε αυτούς. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ