Πέντε χρόνια σε ψυχιατρική κλινική ο μητροκτόνος

Petite Perle 300×250

Ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου για τον μητροκτόνο: Είχε το ακαταλόγιστο

Αγαπούσε τη μητέρα του, αλλά τη σκότωσε, είπε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου σήμερα, ο 52χρονος μητροκτόνος κατά την απολογία του, με σαφή ωστόσο αδυναμία για συγκροτημένο λόγο.

Ο Εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του 52χρονου για τις πράξεις που του αποδίδονται, λέγοντας ότι πρέπει να του αναγνωριστεί ότι λειτούργησε υπό συνθήκες μειωμένου καταλογισμού, δηλαδή ναι μεν είχε μειωθεί σημαντικά η συνείδησή του, δε στερούνταν, δε, εντελώς την αντιληπτική του ικανότητα και καταλάβαινε το άδικο της πράξης του.

Ο Εισαγγελέας είπε ότι καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα, πέρα από τις μαρτυρίες όλων και την πραγματογνωμοσύνη ψυχιάτρου που έγινε στις 04.02.2021, ακόμη και από άλλα στοιχεία που προέκυψαν κατά την αποδεικτική διαδικασία. Η αδερφή του φέρεται να του είπε "τί έκανες ρε βλάκα;", ενώ και το γεγονός ότι ο 52χρονος έσυρε τη μητέρα του από το 2ο όροφο στον 1ο, και κατόπιν ήπιε πάρα πολλά φάρμακα θέλοντας να δώσει τέλος στη ζωή του, υποδεικνύει κατά τον Εισαγγελέα ότι αντιλαμβανόταν το άδικο της πράξης του.

Το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι ο κατηγορούμενος είχε το ακαταλόγιστο κατά την τέλεση της πράξης και διατάσσει τη νοσηλεία του σε ειδική ψυχιατρική κλινική για πέντε χρόνια.  "Ευχόμαστε να γίνετε καλά" είπε η Πρόεδρος της έδρας απευθυνόμενη στον 52χρονο.

Δείτε τι δήλωσε η δικηγόρος Έφη Σωμαρά μετά την απόφαση του δικαστηρίου:

Τα "παραφάρμακα" που διαφημίζει η τηλεόραση και το λουτρό αίματος στο σπίτι

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος αφού ερωτήθηκε επίμονα από έδρας αν μετά την πράξη του επιδίωξε να αυτοκτονήσει και τί σκευάσματα κατανάλωνε, ανέφερε πως τα χάπια που πήρε δεν τα πήρε για να βάλει τέλος στη ζωή του. Ανέφερε για το προηγούμενο διάστημα ότι δεν λάμβανε την αγωγή που του είχε συστηθεί από το γιατρό,αλλά πως προμηθευόταν "παραφάρμακα" από το φαρμακείο που ήταν "ωραία φάρμακα" και "τα διαφημίζει και η τηλεόραση". Όταν ερωτήθηκε αν λαμβάνει φάρμακα και από άλλη πηγή, ενδεχομένως από το δρόμο, επέμεινε πως λαμβάνει μόνο "τα παραφάρμακα από το φαρμακείο". Ωστόσο, στο αίμα του ανιχνεύθηκε κοκαΐνη, μαζί με τις άλλες ουσίες, κι ως εκ τούτου διερευνάται αν είχε πρόσβαση και σε άλλες ουσίες, από άλλες "πηγές".

"Την αγαπούσα τη μάνα μου… δεν ήθελα να την σκοτώσω…" – είπε ο 52χρονος, απολογούμενος, ισχυριζόμενος πως δε θυμάται τι συνέβη. "Από δεξιά ήταν η μάνα μου, αριστερά η αδερφή μου… Φώναζε η μάνα μου, έψαχνε τα κλειδιά της και έλεγε ότι τα πήρα εγώ… Πήρα το μαχαίρι, πρώτα χτύπησα την αδερφή μου" – είπε στο Δικαστήριο, αναφέροντας πως είχε καιρό να πάρει τα φάρμακα που είχαν συνταγογραφηθεί για την κατάστασή τους, καθώς όπως είπε δεν τον βοηθούσαν να σκεφτεί.

Για την μοιραία μέρα, ο 52χρονος ανέφερε ότι είχε πάρει πριν τα ψυχοφάρμακα, καθώς η μητέρα του – όπως είπε γελώντας! – τον "φοβέριζε" πως αν δεν τα παίρνει, θα τον συλλάβει η Αστυνομία!

Για την υπόθεση κατέθεσε συγγενής β' βαθμού, λέγοντας ότι είναι προσωρινή δικαστική συμπαραστάτρια της δίδυμης αδελφής του 52χρονου, που νοσηλεύεται στον ξενώνα του ΠΑΓΝΗ και έχει επίσης επιβαρυμένο ψυχιατρικό παρελθόν. Όπως ανέφερε η γυναίκα, ο πατέρας της οικογένειας όσο ήταν εν ζωή διατηρούσε την κατάσταση σε έναν έλεγχο, φροντίζοντας τα ψυχιατρικά ευάλωτα παιδιά και τη σύζυγό του που παρουσίαζε πρώτα συμπτώματα άνοιας. Όταν το 2017 απεβίωσε, συγγενείς επιχείρησαν να προσλάβουν κάποια φροντίστρια για τη μητέρα και τα δύο παιδιά, η οποία ωστόσο μην αντέχοντας την κατάσταση, παραιτήθηκε. 

Το σκηνικό στο σπίτι της οικογένειας, όταν κατέφθασε η Αστυνομία, θύμιζε σκηνικό από σκληρό θρίλερ, με αίμα παντού, καθώς τα 5 μαχαίρια που ο 52χρονος χρησιμοποίησε επιτιθέμενος στην αδερφή και τη μητέρα του, από τη δύναμη των χτυπημάτων έσπαγαν μέσα στο σώμα των θυμάτων, γεγονός που ωστόσο δεν έκαμπτε τη μανία του άνδρα, ο οποίος σπάζοντας ένα μαχαίρι, έπαιρνε άλλο  και συνέχιζε…

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ