Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου ο Νίκος Ηγουμενίδης

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Νικόλαο Σπυριδάκη, τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Στυλιανό Καρακούδη και το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Ν. Υπαλλήλων Ηρακλείου πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης.

Κατά τη συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου κ. Σπυριδάκη τέθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα αστυνόμευσης στο Νομό Ηρακλείου. Μεταξύ αυτών, η αντιμετώπιση της παραβατικότητας, ο εξοπλισμός και οι υποδομές της Αστυνομίας. Με τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Στυλιανό Καρακούδη, ο οποίος διατελεί και Γ΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, συζητήθηκε σειρά ζητημάτων που ταλανίζουν τους αξιωματικούς, όπως η χαμηλή καταβολή επιδόματος διοίκησης, η αναγνώριση μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων ως επιπλέον προσόντων στο αστυνομικό προσωπικό και  ο υπολογισμός τους στη μισθολογική εξέλιξη. Με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου τονίστηκε από το Προεδρείο της Ένωσης το ζήτημα της μη αναγνώρισης του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, οι ανάγκες σε εξοπλισμό, το ζήτημα του πλαφόν στα νυχτερινά, η ενίσχυση υποστελεχωμένων υπηρεσιών και ειδικά κατά την τουριστική περίοδο των Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου.

Ειδική μνεία έγινε επίσης στο καθεστώς μεταγωγών των κρατούμενων στις φυλακές καθώς όπως αναφέρθηκε, ουσιαστικά τα σαββατοκύριακα οι φυλακές δεν μπορούν να δεχθούν κρατούμενους με συνέπεια να κρατούνται προσωρινά στις Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε με τη σειρά του να μεταφέρει όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς και να διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή λύση στα ζητήματα που τους απασχολούν σε συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Related Articles