"Την αγαπούσα τη μάνα μου" – είπε στο Δικαστήριο ο μητροκτόνος

Petite Perle 300×250

Η δίκη συνεχίζεται με την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.

Αγαπούσε τη μητέρα του, αλλά τη σκότωσε, είπε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου σήμερα, ο 52χρονος μητροκτόνος κατά την απολογία του, με σαφή ωστόσο αδυναμία για συγκροτημένο λόγο.

Ο κατηγορούμενος αφού ερωτήθηκε επίμονα από έδρας αν μετά την πράξη του επιδίωξε να αυτοκτονήσει και τί σκευάσματα κατανάλωνε, ανέφερε πως τα χάπια που πήρε δεν τα πήρε για να βάλει τέλος στη ζωή του, αντιθέτως ήταν "ωραία φάρμακα" που αγόραζε από το φαρμακείο και "τα διαφημίζει και η τηλεόραση". Όταν ερωτήθηκε αν λαμβάνει φάρμακα και από άλλη πηγή, ενδεχομένως από το δρόμο, επέμεινε πως λαμβάνει μόνο "τα παραφάρμακα από το φαρμακείο". Ωστόσο, στο αίμα του ανιχνεύθηκε κοκαΐνη, μαζί με τις άλλες ουσίες, κι ως εκ τούτου διερευνάται αν είχε πρόσβαση και σε άλλες ουσίες, από άλλες "πηγές".

"Την αγαπούσα τη μάνα μου… δεν ήθελα να την σκοτώσω…" – είπε ο 52χρονος, απολογούμενος, ισχυριζόμενος πως δε θυμάται τι συνέβη. "Από δεξιά ήταν η μάνα μου, αριστερά η αδερφή μου… Φώναζε η μάνα μου, έψαχνε τα κλειδιά της και έλεγε ότι τα πήρα εγώ… Πήρα το μαχαίρι, πρώτα χτύπησα την αδερφή μου" – είπε στο Δικαστήριο, αναφέροντας πως είχε καιρό να πάρει τα φάρμακα που είχαν συνταγογραφηθεί για την κατάστασή τους, καθώς όπως είπε δεν τον βοηθούσαν να σκεφτεί.

Για την μοιραία μέρα, ο 52χρονος ανέφερε ότι είχε πάρει πριν τα ψυχοφάρμακα, καθώς η μητέρα του – όπως είπε γελώντας! – τον "φοβέριζε" πως αν δεν τα παίρνει, θα τον συλλάβει η Αστυνομία!

Για την υπόθεση κατέθεσε συγγενής β' βαθμού, λέγοντας ότι είναι προσωρινή δικαστική συμπαραστάτρια της δίδυμης αδελφής του 52χρονου, που νοσηλεύεται στον ξενώνα του ΠΑΓΝΗ και έχει επίσης επιβαρυμένο ψυχιατρικό παρελθόν. Όπως ανέφερε η γυναίκα, ο πατέρας της οικογένειας όσο ήταν εν ζωή διατηρούσε την κατάσταση σε έναν έλεγχο, φροντίζοντας τα ψυχιατρικά ευάλωτα παιδιά και τη σύζυγό του που παρουσίαζε πρώτα συμπτώματα άνοιας. Όταν το 2017 απεβίωσε, συγγενείς επιχείρησαν να προσλάβουν κάποια φροντίστρια για τη μητέρα και τα δύο παιδιά, η οποία ωστόσο μην αντέχοντας την κατάσταση, παραιτήθηκε.

Η δίκη συνεχίζεται με την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ