Μένιος Φουρθιώτης: «Τελευταία έξοδος» οι φυλακές Ναυπλίου

Petite Perle 300×250

Πίσω στην φυλακή οδηγήθηκε ο παρουσιαστής αφού παραβίαζε επί μακρόν τους περιοριστικούς όρους της αποφυλάκισης του μετά την σύλληψή του τον περασμένο Απρίλιο

Ήταν Πρωτοχρονιά όταν ο Μένιος Φουρθιώτης ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Instagram μια φωτογραφία από ταβέρνα της Αράχωβας στην οποία ποζάρει μαζί με μια φίλη του.

Ο παρουσιαστής που πούλαγε στις εκπομπές του από κρέμες και τηγάνια μέχρι υαλουρονικά σκευάσματα και ορούς ομορφιάς χαμογελάει ελαφρά στην συγκεκριμένη φωτογραφία.

Είχε κάθε λόγο να το κάνει αφού μέτραγε τρεις μήνες που κυκλοφορούσε ξανά ελεύθερος μετά την προφυλάκισή του στον Κορυδαλλό την περασμένη άνοιξη κατηγορούμενος για σωρεία αδικημάτων πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα.

Μόνο που από την πολλή χαρά αμέλησε να τηρήσει έναν πολύ σημαντικό περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί, να παρουσιάζεται δηλαδή τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Μένανδρος επικαλούμενος κινητικά προβλήματα, τα οποία επιβεβαίωνε και χαρτί που είχε από τον γιατρό του, παραβίασε πολλάκις τον συγκεκριμένο όρο, όμως την ίδια στιγμή ταξίδευε στην Αράχωβα για Πρωτοχρονιά.

Η φωτογραφία με την φίλη του στην Αράχωβα 

menios_fou

Και δεν ήταν μόνο αυτό το ταξίδι, αφού φέρεται να εντοπίστηκε αρκετές φορές να κυκλοφορεί έξω, παρά τα κινητικά προβλήματα που τον εμπόδιζαν να δίνει το «παρών» στις Αρχές.

Συνηθισμένος στη διαδρομή του να φέρεται και να άγεται ως ένας σταρ της TV ο άνθρωπος τον οποίο η «Καθημερινή» αποκάλεσε «φιγούρα του τηλεοπτικού λυκόφωτος» ζούσε όλους αυτούς τους μήνες χωρίς το μόνο πράγμα που δίνει νόημα στην ζωή του.

Ο περιοριστικός όρος που του απαγόρευε τις τηλεοπτικές εμφανίσεις μπορεί να ήχησε ως βάλσαμο σε πολύ κόσμο που δεν ταυτίσθηκε ποτέ με την persona του slim fit Μένιου, αλλά για τον ίδιο ήταν ότι χειρότερο μέχρι σήμερα το πρωί.

Τότε που ειδοποιήθηκε πιθανότατα από τον δικηγόρο του, ότι αναζητείται και παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην εισαγγελία μήπως και
σώσει ότι σώζεται. Η καλή θέληση ήρθε πολύ αργά για τον πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου που οδεύει ξανά προς τις φυλακές αφού ενημερώθηκε αρμοδίως ότι η προφυλάκιση του αποφασίστηκε με βούλευμα.

Έτσι επιστρέφει σε ένα γνώριμο πλέον περιβάλλον για τον ίδιο από τον περασμένο Απρίλιο, γράφοντας άλλο ένα κεφάλαιο σε μια πορεία που χάρισε αλήστου μνήμης στιγμές στο τηλεοπτικό κοινό και όχι μόνο.

Το πουλέν, η Τζούλια και το alter ego του

Αυτό που πιθανότατα δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του πρώην τηλεπωλητή που επέμενε εμμονικά να γίνει σταρ της μικρής οθόνης και γιατί όχι καναλάρχης, ήταν ότι θα είχε δικό του trend στο Twitter -το #sihamenios– το οποίο όλα αυτά τα χρόνια τον έχει περιποιηθεί δεόντως σε κάθε ευκαιρία που δίνει στους χρήστες του Mέσου.

Και δεν ήταν μία, ούτε δύο, ούτε τρεις οι φορές που ο αδυνατισμένος εδώ και δεκαετίες Μένανδρος απασχόλησε το τηλεοπτικό κοινό και εσχάτως την Πολιτεία.Η διαδρομή του όλα αυτά τα χρόνια είναι ίσως η καλύτερη απόδειξη του πώς ένας κατά γενική ομολογία μέτριος έως κακός παρουσιαστής χωρίς ταλέντο βρέθηκε με τόση εξουσία στα χέρια του, ώστε να φτάσει στο σημείο να απειλεί υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και επιτελικούς αξιωματικούς της ΕΛΑΣ με αγωγές.

Το πουλέν του μάνατζερ Σπύρου Ρέβη αποδείχτηκε πολύ καλύτερος μαθητής, μεταμορφώθηκε χάνοντας πάρα πολλά κιλά και κατάφερε να έρθει πολύ κοντά με την Τζούλια Αλεξανδράτου, αφού ανέλαβε να τρέχει τις δουλειές της.

Το δίδυμο ήταν αυτοκόλλητο από το 2009 μέχρι το 2012 μέχρι να βγουν τα μαχαίρια και οι μηνύσεις ανάμεσα στους δύο πρώην συνεργάτες με την Τζούλια να τον κατηγορεί ότι την έκλεψε.

Ο Φουρθιώτης το αρνείται κατηγορηματικά και η υπόθεση ακόμη εκκρεμεί στις δικαστικές αίθουσες μετά από πολλές αναβολές.
Οι εποχές που Τζούλια και Μένιος κυκλοφορούσαν σχεδόν συνέχεια μαζί, από το πρωί μέχρι το βράδυ ενώ «αλώνιζαν» την αθάνατη ελληνική περιφέρεια για εμφανίσεις «αστραπή» σε κλαμπ, αυτές που στον χώρο αποκαλούνται «αρπαχτές» έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Μαζί τους παρήλθαν τα τεράστια γυαλιά ηλίου-κάποια μοντέλα θύμιζαν αυτά που φοράνε οι οξυγονοκολλητές -όπως και τα καπέλα του Φουρθιώτη στα οποία κυριαρχούσαν τα στρας, τα οποία έδωσαν άφθονη τροφή στις lifestyle εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων του STAR που εντρυφούσαν πολύ στην εγχώρια showbiz.

Αυτή που «έθρεψε» περσόνες όπως του Φουρθιώτη, που άρχισε τηλεοπτικά να πουλάει πόρτες ασφαλείας -ήταν πάντα καλός πωλητής- στο EXTRA 3 πριν γνωρίσει το τηλεοπτικό του alter ego στο πρόσωπο του Φίλιππου Βρυώνη.

Μαζί του έζησε τις πιο μεγάλες τηλεοπτικές στιγμές του, έγινε ακόμη και διευθυντής προγράμματος στο «Ε» κάνοντας ακόμη και τον Ιβάν Σαββίδη να απηυδήσει μέχρι να τον διώξει, αφού είχε ένα πολύ ισχυρό συμβόλαιο.

Η δολοφονία της ελληνικής γλώσσας, τα ξεσπάσματα εναντίον σε όποιον τολμήσει να πει κάτι γι' αυτόν και πρωτίστως η αλαζονική του συμπεριφορά εντός και εκτός πλατό λες και ήταν ο τιμητής των πάντων, τον κατέστησαν persona non grata στο τηλεοπτικό κοινό και όχι μόνο.

Ένα κοινό που θα τον είχε ήδη ξεχάσει αν ο ίδιος ακόμη και μακριά από την μεγάλη οθόνη φρόντιζε να κάνει αισθητή την παρουσία του με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει.

Από σήμερα, μέσα στο κελί του θα έχει σίγουρα πολύ χρόνο για να σκεφθεί.

Πηγή : protothema

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ