Πρώτος νεκρός από την καταιγίδα «Γιούνις» στη Βρετανία – Σχολεία κλειστά, τρένα, αεροπλάνα καθηλωμένα

Petite Perle 300×250

Δείτε live βίντεο από το Heathrow – Ο 60χρονος άντρας από την περιοχή County Wexford τραυματίστηκε θανάσιμα από πτώση δέντρου – Χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα – «Μείνετε στα σπίτια σας» η αυστηρή σύσταση των αρχών – Τα 200 χιλιόμετρα την ώρα αγγίζουν οι ταχύτητες των ανέμων

Τον πρώτο νεκρό από την καταιγίδα «Γιούνις» κατέγραψαν οι βρετανικές αρχές. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας γύρω στα 60 στην περιοχή County Wexford, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από δέντρο που ξεριζώθηκε λόγω των σφοδρών ανέμων που σαρώνουν το Νησί, με ταχύτητες που αγγίζουν ακόμη και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι βρετανικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό σε ύψιστο επίπεδο, καθώς το καιρικό φαινόμενο που πλήττει τις τελευταίες ώρες το Νησί θεωρούνται ακραίες και επικίνδυνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα οι αρχές, χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, εκατοντάδες σχολεία είναι κλειστά, ενώ τρένα και αεροπλάνα είναι καθηλωμένα σε σταθμούς και αεροδρόμια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι επιβάτες. Όπως ανακοινώθηκε, χιλιάδες ταξιδιώτες ακύρωσαν το πρόγραμμά τους, καθώς οι ταχύτητες των ανέμων είναι ρεκόρ και οποιαδήποτε μετακίνηση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων.

Οι Βρετανοί επιστήμονες θεωρούν τη συγκεκριμένη καταιγίδα χειρότερη από εκείνη που είχε πλήξει το Νησί το 1987, η οποία είχε χαρακτηριστεί «Μεγάλη Καταιγίδα», με τους ανέμους να αγγίζουν τα 180 χιλιόμετρα την ώρα στο Δυτικό Σάσεξ.

Δείτε live από το αεροδρόμιο του Χίθροου: 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ