Οικογένειες προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν την 11χρονη που έπεσε θύμα κακοποίησης από τον θείο της

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Για πρωτοφανές περιστατικό που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα στο Λασίθι, έκανε λόγο ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του γειτονικού Νομού, Μανώλης Μακράκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην Ελένη Μπουρμά, για την φρικιαστική υπόθεση κακοποίησης της 11χρονης από τον ίδιο της τον θείο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι πολλές οικογένειες, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν εκφράσει την επιθυμία να υϊοθετήσουν την 11χρονη, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θέλοντας να προσφέρουν στο παιδί την οικογενειακή ζεστασιά που έχει τόσο πολύ ανάγκη…

Ο κ. Μακράκης επεσήμανε ότι από όλη την παρουσία του παιδιού στο σχολείο, τόσο στο νηπιαγωγείο όσο και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, δεν είχε φανεί το παραμικρό που θα έβαζε σε υποψίες τους δασκάλους ή τη Διεύθυνση του σχολείου. 

“Ό,τι έγινε, έγινε, όπως είπε, τα τελευταία δύο χρόνια. Η δασκάλα, ακριβώς λόγω της προβληματικής οικογενειακής κατάστασης που βίωνε το παιδί, το παρακολουθούσε στενά. Η μικρή αισθάνθηκε το σχολείο της ως την οικογένεια που δεν είχε. Οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στους εκπαιδευτικούς που κατάφεραν και εντόπισαν το πρόβλημα και το παιδί απομακρύνθηκε και λυτρώθηκε”, είπε ο κ. Μακράκης, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την υπόθεση που έχει κάνει τον γύρο της Ελλάδας.

Η 11χρονη έχει μεταφερθεί σε δομή εκτός Κρήτης ενώ ο 58χρονος θείος της προφυλακίστηκε.

Related Articles