Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην εστίαση

Συλλαλητήριο την Παρασκευή

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 25ης Φεβρουαρίου, στις 18.00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, απευθύνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγειρίων Χανίων.

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καλεί  όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 25/2 στις 18:00 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς .Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος σε μια σειρά κλάδους για την προστασία της υγείας, της ζωής μας και της λαϊκής περιουσίας, του εισοδήματος μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Είναι ανάγκη να ακουστούμε παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και να καταδικάσουμε την πολιτική που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε. Συμπληρώνονται 2 χρόνια από την έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική, με τους εκπροσώπους της κάθε μέρα να παπαγαλίζουν τα υποτιθέμενα θετικά μέτρα που παίρνουν υπέρ του λαού.

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Οι περισσότεροι χώροι δουλειάς είναι εστία υπέρ μετάδοσης αφού η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας γιατί κοστίζουν. Σε πολλούς χώρους δουλειάς τα ατομικά μέσα προστασίας είναι ανύπαρκτα με αποτέλεσμα πολλοί από μας να αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε από την τσέπη μας. Ταυτόχρονα κάθε μέρα υπάρχουν ατελείωτες ουρές για ένα test στις δωρεάν δομές και για να αποφεύγετε ο συνωστισμός καταφεύγουμε σε ιδιωτικές δομές υγείας που θησαυρίζουν από το υστέρημά μας.

Την ίδια στιγμή ενώ στο ΓΝΧ οι κλίνες και οι ΜΕΘ Covid είναι γεμάτες, μόνο το 60%-65% των οργανικών θέσεων είναι καλυμμένες, ενώ το 40% δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας με συμβάσεις να λήγουν ακόμα και τον Μάρτη του 2022. Είναι χαρακτηριστική η έλλειψη προσωπικού και επιβεβαιώνεται με την κραυγή αγωνίας που εξέφρασαν οι πνευμονολόγοι του Νοσοκομείου με πρόσφατη επιστολή τους. Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος.

Το ίδιο συμβαίνει και στην εκπαίδευση που ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων των μαθητών είναι στα σχολεία, με αίθουσες που πολλές φορές είναι μικρές σε μέγεθος, στοιβάζονται πάνω από 25 παιδιά με ελλείψεις και κενά σε καθαριότητα και εκπαιδευτικούς. Η αδιαφορία της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν φαίνεται και με το νέο αναπτυξιακό νόμο και τα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης που μπουκώνουν με δεκάδες δις τους επιχειρηματικούς ομίλους καταδικάζοντας μας στην ακρίβεια και την φτώχεια.

Στην καθημερινότητα μας οι υποχρεώσεις που έχουμε μας "πλακώνουν" και διαλέγουμε κάθε φορά τι πρέπει να πληρώσουμε. Αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο με τις αυξήσεις σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, τις αυξήσεις έως και 50% στο ρεύμα, τις τιμές σε βενζίνη-πετρέλαιο –φυσικό αέριο να έχουν εκτοξευτεί.

Σε κρίση και ανάπτυξη, με οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση το μόνο που μένει σταθερό είναι η εκμετάλλευση μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
 • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.
 • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
 • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
 • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, την Πρόνοια, την Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.
 • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη
 • του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

*Φυτογραφία αρχείου

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ