Αστυνομική επιχείρηση με δύο συλλήψεις για ποσότητα ναρκωτικών

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ κατάσχεσαν ποσότητα κάνναβης μεγαλύτερης του ενός κιλού

Δύο συλλήψεις ήταν ο απολογισμός της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο την Κυριακή. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντόπισαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων ποσότητα κάνναβης μεγαλύτερης του ενός κιλού.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι των δύο ανδρών, και στη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε βρέθηκε η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας. Επίσης, κατασχέθηκε μικρό χρηματικό ποσό, αλλά και δύο ΙΧ αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες. 

OI δύο άνδρες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επισημαίνονται τα εξής:

“Συνελήφθησαν χθες (20.02.2022) το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι, ημεδαπός προέβαινε στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. 

Στο πλαίσιο αυτό από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκαν  δυο ημεδαποί να κινούνται με δυο διαφορετικά οχήματα σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και εν συνεχεία να εισέρχονται στην οικία του ενός.

Σε ελέγχους που έγιναν από αστυνομικούς στους ημεδαπούς, τα οχήματα και  στην ανωτέρω οικία βρεθήκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

  • 1102  γραμμάρια κάνναβης
  • Το χρηματικό ποσό των 215 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • Δύο κινητά τηλέφωνα  
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Επιπλέον κατασχέθηκαν δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Related Articles