ΗΠΑ: Ανακοινώσεις του προέδρου Μπάιντεν για τη Ρωσία στις 9 το βράδυ

Petite Perle 300×250

Ο Τζο Μπάιντεν θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις για την κλιμάκωση στη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Είναι πιθανό ο πρόεδρος Μπάιντεν να ανακοινώσει λεπτομερώς τις «σκληρές» κυρώσεις που έχουν προαναγγείλει οι ΗΠΑ για τη Ρωσία, αφού ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τις ενέργειες του Βλαντιμίρ Πούτιν να αναπτυχθούν ρωσικές δυνάμεις στις δύο αυτονομιστικές περιοχές της Ουκρανίας, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, ως «εισβολή» στην Ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της όσον αφορά την συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 24 Φεβρουαρίου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24». «Δεν έχουμε κατ' αρχήν εγκαταλείψει καμία μας δέσμευση, κανένα σχέδιο. Είμαστε σε επαφή με τους εταίρους μας. Πάντα αξιοποιούμε το μέγιστο των δυνατοτήτων στην διπλωματία και τις συνομιλίες. Ποτέ δεν κλείσαμε καμία πόρτα στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Έχουμε μεγάλη υπομονή», δήλωσε η Ζαχάροβα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Πηγή: https://www.skai.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ