Εξαδάκτυλος: «Πετάμε» τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από την Καθαρά Δευτέρα

Petite Perle 300×250

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αναμένεται να πάψει να ισχύει από την Καθαρά Δευτέρα (σ.σ. 7 Μαρτίου), είπε στη τηλεόραση της ΕΡΤ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Παράλληλα, ωστόσο, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επεσήμανε ότι η χαλάρωση των μέτρων πρέπει θα να ακολουθείται από διαρκή επαγρύπνηση, επειδή η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Η δήλωση του κ. Εξαδάκτυλου αντιτίθεται στις έως τώρα εκτιμήσεις περί της χρονικής περιόδου που αναμένεται να αρθεί το εν λόγω μέτρο. Συγκεκριμένα, Έλληνες επιστήμονες εκτιμούν ότι το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αναμένεται να ισχύει σίγουρα το Πάσχα, ίσως και μέχρι το καλοκαίρι!

«Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα φύγει»

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε προ ημερών ότι θα πορευτούμε με το μέτρο τουλάχιστον ως το Πάσχα.

«Φέτος το καλοκαίρι, με την Όμικρον και με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε σε μια κανονικότητα. Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα φύγει. Η Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Τι ισχύει σήμερα με τη μάσκα

Είναι υποχρεωτική για όλους και στους εξωτερικούς και στους κλειστούς χώρους, ενώ απαιτείται διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το Λονδίνο πετά τις μάσκες στο μετρό

Εν τω μεταξύ, από αύριο (24/2) οι Λονδρέζοι και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα μέσα σε μετρό, λεωφορεία και τρένα.

Η «Transport for London» σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως πλέον δεν είναι «προϋπόθεση επιβίβασης» ωστόσο συνεχίζει να υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση της «από σεβασμό στους επιβάτες».

Αλλά και σε ταξί και άλλα μισθωμένα οχήματα, συνίσταται σε οδηγούς και επιβάτες να συνεχίζουν να καλύπτουν τα πρόσωπά τους.

Πηγη: https://www.ieidiseis.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ