Ηγουμενίδης: Όραμα της Κυβέρνησης η συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Petite Perle 300×250

Νίκος Ηγουμενίδης: Όραμα της Κυβέρνησης η συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Με αφορμή τη σημερινή 24ωρη πανυγειονομική απεργία, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή Κυβέρνηση σκόπιμα αγνοεί το βασικό μήνυμα της πανδημίας, δηλαδή την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Δεν πιστεύει και δεν θέλει να βάλει μπροστά ένα τέτοιο σχέδιο. Όραμα της είναι η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Κόντρα σε όσα απαιτεί η διαχείριση της πανδημίας και η θωράκιση του ΕΣΥ, η κυβέρνηση σχεδιάζει συγχωνεύσεις δημόσιων δομών υγείας, το κλείσιμο «μη κερδοφόρων-αποδοτικών» νοσοκομείων της επαρχίας και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε αγαστή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας.

Σήμερα είναι κοινωνική απαίτηση η ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού που δίνει από την αρχή της πανδημίας τη μάχη της υπεράσπισης της δημόσιας υγείας. Δεν είναι ούτε κλισέ, ούτε ουτοπικό: Είναι ανάγκη της κοινωνίας η μονιμοποίηση στο ΕΣΥ του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στη πρώτη γραμμή, η ένταξη όλων των εργαζόμενων στο Καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών, η αυτόματη προκήρυξη όλων των κενούμενων οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ, ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών ΕΣΥ στις άγονες και νησιωτικές περιοχές.

Σήμερα χρειαζόμαστε ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» με τους εργαζόμενους της δημόσιας υγείας και μια γενναία χρηματοδότηση και ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Ένα σχέδιο που μόνο μια άλλη προοδευτική διακυβέρνηση που πιστεύει σε ένα τέτοιο στόχο θα μπορέσει να σηκώσει στους ώμους της.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ