Συγκεντρώσεις σε Λέσβο και Χίο κατά των νέων δομών μεταναστών

Petite Perle 300×250

Δυο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου στη Χίο και τη Μυτιλήνη. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στον σχεδιασμό για τη δημιουργία Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών στη μεν Λέσβο στη θέση Βάστρια, στη δε Χίο στη θέση Θόλος.

Από τις δυο συγκεντρώσεις απουσίασαν οι δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης διαχωρίζοντας τη θέση τους από το πλαίσιο των συγκεντρώσεων.

Στη συγκέντρωση της Χίου κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Παντελής Βρουλής, ενώ χαιρέτισαν και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Στο σύνολο τους ζήτησαν το σεβασμό στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία μόνο μίας δομής για καταγραφή και ταυτοποίηση με χωρητικότητα έως 500 άτομα.

Της συγκέντρωσης στη Χίο ακολούθησε πορεία στο πολιτικό γραφείο του υπουργού μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη και στο Λιμεναρχείο της Χίου όπου και επιδόθηκαν σχετικά ψηφίσματα.

Αντίστοιχη συγκέντρωση με το ίδιο αίτημα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Μυτιλήνης όπου μίλησε ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Με κοινή ανακοίνωση τους οι Νομαρχιακές Επιτροπές Λέσβου, Χίου και Σάμου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι «η χαμηλή συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σήμερα σε Χίο και Λέσβο, η μη διοργάνωση αντίστοιχου στη Σάμο, η άρνηση στήριξης των κινητοποιήσεις από τους δημάρχους των νησιών και τα ανοικτά καταστήματα δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως "λευκή επιταγή". Αποτελεί όμως τρανή απόδειξη εμπιστοσύνης των νησιών στα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης. Οι νησιώτες γυρίζουν την πλάτη τους στη διχαστική πολιτική των διοργανωτών και στα αδιέξοδα που καλλιεργεί. Επιθυμούν το μεταναστευτικό να αποτελέσει παρελθόν και τα νησιά μας να μπουν σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης».
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ