Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Η Ρωσία έχει ήδη καταλάβει τον κατεστραμμένο σταθμό του Τσερνόμπιλ σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βόρεια του Κιέβου.

Ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν τον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια και στοχεύουν με τις ρουκέτες τους την τοποθεσία, δήλωσε σήμερα Σάββατο ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.

Η Ρωσία έχει ήδη καταλάβει τον κατεστραμμένο σταθμό του Τσερνόμπιλ σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βόρεια του Κιέβου.

Οι Ρώσοι διοικητές εκνευρίζονται και απογοητεύονται όλο και περισσότερο από την αργή ταχύτητα της προέλασής τους στην Ουκρανία, καθώς αρχίζουν να αντιμετωπίζουν ζητήματα επιμελητείας, δήλωσε πάντως ένας ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου. 

«Φαίνεται ότι η Μόσχα δεν προμήθευσε τα στρατεύματά της με επαρκή καύσιμα, και ως αποτέλεσμα οι διοικητές αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους» δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. 

Ο ρωσικός στρατός έλαβε νωρίτερα το Σάββατο τη διαταγή να διευρύνει την επίθεσή του προς όλες τις κατευθύνσεις παρά την αυξανόμενη διεθνή κατακραυγή, καθώς η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι το Κίεβο αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις.

«Σήμερα όλες οι μονάδες έλαβαν τη διαταγή να διευρύνουν την επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με το σχέδιο επίθεσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, υποστηριζόμενοι από το ρωσικό στρατό, σημειώνουν «επιτυχίες». Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν μπορούν να επαληθευθούν άμεσα από ανεξάρτητη πηγή.

Πυρά του ρωσικού πυροβολικού σκότωσαν 19 αμάχους και τραυμάτισαν άλλους 73 σήμερα στην περιοχή του Νονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία

Πηγή: ΑΜΠΕ

Related Articles