Ολυμπιακός: Το πλάνο αντίδρασης του Μαρτίνς απέναντι στον ΟΦΗ

Petite Perle 300×250

Ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό από την Αταλάντα αναζητεί αντίδραση απέναντι στον ΟΦΗ (27/2, 19:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στο Καραϊσκάκης. Το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να έχει αλλαγές.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΟΦΗ (27/2, 19:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten. Το δύσκολο ματς απέναντι στους Κρητικούς, οι οποίοι μάχονται για την είσοδό τους στα playoffs, έρχεται λίγες μέρες μετά την ήττα με 3-0 από την Αταλάντα και τον αποκλεισμό στο Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να αντιδράσουν κόντρα στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια, κάτι που διεμήνυσε και ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του. "Να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια που έχουμε στο πρωτάθλημα, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να βρούμε την αυτοπεποίθησή μας, να πάρουμε τα μαθήματα που πρέπει και να τα χρησιμοποιήσουμε για το μέλλον" ανέφερε συγκεκριμένα ο Πορτογάλος προπονητής.

Τι κάνει ο Ολυμπιακός μετά από ήττες στην Ευρώπη
Η αλήθεια είναι πως φέτος ο Ολυμπιακός μετά από ήττες στην Ευρώπη πάντα καταφέρνει να αντιδράσει, είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Εννέα μέρες μετά τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς, οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν τη Σλόβαν στο Καραϊσκάκης για τα playoffs του Europa League, επικρατώντας 3-0.

Η δεύτερη ήττα στην Ευρώπη ήρθε στο εκτός έδρας παιχνίδι του Europa League απέναντι στην Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη με 3-1. Λίγες μέρες μετά, ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Super League Interwetten και επικράτησε 2-1. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν και εντός έδρας από τους Γερμανούς, όμως στη συνέχεια νίκησαν Ιωνικό (1-0), ΑΕΚ (3-2), Φενέρμπαχτσε (1-0), Βόλο (2-1) και ΟΦΗ (3-1) σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Στο τελευταίο ματς των ομίλων του Europa League, η ομάδα του Μαρτίνς έχασε 1-0 από την Άντβερπ στο Βέλγιο, όμως στη συνέχεια πήρε τη νίκη επί του Άρη (1-0) και συνέχισε αήττητος μέχρι την ήττα από τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο στις 19 Ιανουαρίου. Τέλος, μετά τον πρώτο αγώνα στο Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα, ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό στον Βόλο χάρη στο γκολ του Βαλμπουενά. Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν πάντα βρίσκουν τρόπο να αντιδράσουν έπειτα από ευρωπαϊκές ήττες.

Οι αλλαγές που σκέφτεται ο Πέδρο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το Σάββατο (26/2) την προπόνησή του στον Ρέντη, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ανακοινώνει αποστολή. Εκτός έμεινε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος παίρνει ανάσες, και ο Ρόνι Λόπες. Αντιθέτως στη διάθεση του Πορτογάλου προπονητή βρίσκονται οι Κίτσος, Φαντιγκά και Κανέ.

Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων αναμένεται να παρατάξει με αλλαγές την ομάδα του σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στην Αταλάντα. Ο Ολυμπιακός πρόκειται να επιτρέψει στο 4-2-3-1, με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια. Απόντος του Παπασταθόπουλου, τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας διεκδικούν οι Παπέ Σισέ, Ουσεϊνού Μπα και φυσικά ο Κώστας Μανωλάς. Στα άκρα της άμυνας ενδέχεται να ξεκινήσουν οι Λαλά και Ρέαμπτσουκ, ενώ υπάρχουν ο Κίτσος και ο Βρουσάι, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δεξιός μπακ.

Στον άξονα αναμένεται να επιστρέψει ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο οποίος αγωνίστηκε λιγότερο στο Μπέργκαμο, πιθανότερα στο πλευρό του Εμβιλά, με τον Μαντί Καμαρά να είναι επίσης υποψήφιος, όπως συνέβη και στο Πανθεσσαλικό. Φανέλα βασικού για τη θέση "10" διεκδικούν οι Ζοάο Καρβάλιο και Αγκιμπού Καμαρά, ενώ μην ξεχνάμε πως στην αποστολή είναι και ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά.

Όσον αφορά στην επίθεση, στο αρχικό σχήμα πρόκειται να επιστρέψει ο Γιώργος Μασούρας, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να θέτει επίσης υποψηφιότητα να αγωνιστεί έπειτα από τον τραυματισμό του στη Νίκαια. Υπάρχουν επιπλέον οι Βαλμπουενά και Ονιεκούρου, ενώ ο Αγκιμπού χρησιμοποιείται επίσης ως εξτρέμ. Στη θέση του κεντρικού επιθετικού αναμένεται να ξεκινήσει ο Αραμπί αντί του Τικίνιο που άρχισε στο Μπέργκαμο.

Όλες οι απορίες για το πλάνο του Μαρτίνς πρόκειται να λυθούν λίγη ώρα πριν από τη σέντρα.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Καραργύρης, Λαλά, Ο, Μπα, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κίτσος, Κανέ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά, Κούντε, Φαντιγκά, Α. Καμαρά, Καρβάλιο, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Ονιεκουρού, Ροντρίγκες, Μασούρας, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Πηγή: sport24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ