Πήρε βαθμό στην Τούμπα ο μαχητικός Ιωνικός (1-1)

Petite Perle 300×250

Ο Ιωνικός κατάφερε να αποσπάσει για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο κράτησε στο 1-1.

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική οι Θεσσαλονικείς αφήνουν βαθμούς, αφού είχε προηγηθεί το 0-0 με τον Αρη. Μένει να ολοκληρωθεί η αγωνιστική για να φανεί πόσο θ' ανοίξει η διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό αλλά και αν θα μπορέσει η ΑΕΚ να μειώσει στους 4 από την 3η θέση.

Στον αντίποδα, ο Ιωνικός επιβεβαιώνει την καλή του κατάσταση, έχοντας πλέον τρία σερί ματς χωρίς ήττα. Μάλιστα οι δύο ισοπαλίες σε δύσκολες έδρες, αφού εκτός από την Τούμπα είχε πάρει βαθμό και από τον ΟΦΗ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτό ο οποίος απείλησε πρώτος στο ματς, με τον Τσόλακ να πετυχαίνει το δοκάρι του Χουτεσιώτη σε μία φάση διαρκείας στα καρέ του Ιωνικού. Ο Ιωνικός απάντησε με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου (15') με δυνατό σουτ του Καμπράλ στο οποίο απομάκρυνε εντυπωσιακά ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Πασχαλάκης.

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν ακόμη πιο συναρπαστική με την μία φάση να διαδέχεται την άλλη και στις δύο εστίες. Αυτή που ξεχώρισε πάντως στο πρώτο ημίχρονο ήταν το κερδισμένο πέναλτι του Μιχάι στο 33' σε μαρκάρισμα του Μύγα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Διαμαντόπουλος, υπέδειξε άμεσα την παράβαση με το VAR να οριστικοποιεί την απόφαση.

Ο Σβαμπ ήταν αυτός ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστοχώντας έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο άνηκε στους φιλοξενούμενους, με τον Μύγα να προσπαθεί για την ισοφάριση έπειτα από γέμισμα και τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ιωνικός προσπάθησε να γίνει ακόμη πιο απειλητικός από την αρχή. Στο 59' ο Τουράμ με σουτ εντός της περιοχής έφερε το ματς στα ίσα, με τον ίδιο να πηγαίνει προς τον πάγκο και να αφιερώνει το γκολ στον συμπαίκτη του Τσιγκρίνσκι και την πατρίδα του, σηκώνοντας ψηλά μια σημαία της Ουκρανίας.

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να βρει φρεσκάδα και λύσεις από τον πάγκο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όσο περνούσε ο χρόνος ο Ιωνικός προσπάθησε να παγώσει τον ρυθμό, κάτι που κατάφερε ιδανικά μέχρι το τέλος του αγώνα.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Βασιλόπουλος (Εβρου) – Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
4ος διαιτητής: Κουτσιαύτης (Αρτας)
VAR: Καραντώνης (Ημαθίας)
AVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες Κάρτες: Σοάρες (39′), Μιχαηλίδης (69′), Λένις (71′), Ελ Καντουρί (84′), Μιτρίτσα (88′)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάη, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (76′ Βιεϊρίνια), Σοάρες (62′ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (62′ Ελ Καντουρί), Μιτρίτσα, Ζαμπά (82′ Κούτσιας), Τσόλακ

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Σάντσες (46′ Τουράμ), Τσιγκρίνσκι, Λένις, Ρομαό, Καμπράλ (87′ Βαλέντε), Ντάλσιο, Αοσμάν (90′ Βαφέας), Μάντζης (46′ Πλατέλλας)

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ