Ηράκλειο: «Πάγωσε» η αγορά μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Petite Perle 300×250

«Παγωμένη» παρέμεινε η αγορά τον Φεβρουάριο πάρα τις εκπτώσεις, οι οποίες σήμερα τελειώνουν, ωστόσο οι έμποροι του Ηρακλείου συνεχίζουν με προσφορές στα καταστήματα τους.

Αν και η περίοδος των εκπτώσεων ξεκίνησε με θετικό πρόσημο τον Ιανουάριο η ενεργειακή κρίση, επέφερε ένα ακόμη πλήγμα στον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Έμποροι του Ηρακλείου, μιλώντας στο Creta24 απέδωσαν την περιορισμένη κίνηση κατά το Φεβρουάριο στο γεγονός ότι το κόστος των αγαθών πρώτης ανάγκης αυξήθηκε τόσο, που οι καταναλωτές περιορίζονται πλέον στην κάλυψη λογαριασμών και την αγορά βασικών προϊόντων.

Οι ίδιοι τονίζουν πως δραματική αλλαγή στην συμπεριφορά των καταναλωτών καταγράφεται και μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τον κόσμο να τηρεί στάση αναμονής καθώς φοβάται περεταίρω αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.

«Είναι πολύ φοβισμένα τα πράγματα και με τον πόλεμο. Το Σάββατο είχαμε λίγη δουλειά, αλλά από την Δευτέρα που συνέβη αυτό η κατάσταση είναι χάλια. Δεν κινείται καθόλου η αγορά», σημείωσε υπεύθυνη εμπορικού καταστήματος.

Η πανδημία, ο κακός καιρός, η ενεργειακή κρίση και στην συνέχεια ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχουν επηρεάσει πέρα από τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών και την ψυχολογία των καταναλωτών, με τους εμπόρους να ελπίζουν πως η άφιξη των νέων εμπορευμάτων για την άνοιξη και το καλοκαίρι που ξεκινά δειλά δειλά στα καταστήματα της πόλης θα αναστρέψει το κλίμα και θα βγάλει και πάλι τους καταναλωτές στην αγορά.

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ