Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα

Petite Perle 300×250

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε την κακοκαιρία «Bianca» έχει ήδη κινηθεί βορειοανατολικά και τα φαινόμενα χθες παρουσιάσαν πρόσκαιρη ύφεση. Όμως από σήμερα και για το επόμενο διήμερο προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης)

Ο καιρός σήμερα…

Σήμερα αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις σε πεδινά τμήματα κυρίως του Ιονίου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στη Μακεδονία έως και σε πεδινά τμήματα, στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και της Ηπείρου αρχικά πάνω από τα ~500 μέτρα και στα ορεινά των υπόλοιπων τμημάτων. Μετά τις απογευματινές ώρες, χιονόνερο ή χιονόπτωση είναι πιθανό να εκδηλωθεί τοπικά ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Δυτικής Θεσσαλίας και στο εσωτερικό της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 8, στην Ήπειρο από -6 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 12 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη που θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι στην Κρήτη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ