Στην εθνική Ελλάδος Taekwondo η Πετούση Μαρίνα, χάλκινη η Μπιτσακάκη Έρση – Gerontis Fighters

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Εθνική ομάδα Taekwondo αθλήτρια των Gerontis Fighters!

   Στις 25,26 και 27 Φεβρουαρίου 2022 , έλαβε χώρα στην πόλη των Ιωαννίνων το επίσημο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων και ανδρών – γυναικών. 

   Γονείς και προπονητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, παραβρέθηκαν στο πρωτάθλημα για να ενθαρρύνουν τους αθλητές ώστε να διεκδικήσουν μία από τις πρώτες τρεις θέσεις σε κάθε κατηγορία και την εισαγωγή στην εθνική Ελλάδος.

  Οι αθλητές που κατάφεραν να πάρουν πρώτη αλλά και δεύτερη θέση θεωρούνται επίσημα μέλη της εθνικής Ελλάδος και από αυτήν την χρόνια, διεκδικούν όλα τα προνόμια  του νόμου 27/25 του 99. Αν και εφόσον καταφέρουν να διακριθούν στο επερχόμενο πανευρωπαϊκό και συγκεκριμένα από πρώτη μέχρι και έκτη θέση, αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις  (νομιμότητα του προπονητή, αθλητική αναγνώριση του συλλόγου, οκτώ αθλητές από επτά διαφορετικές χώρες ), θα μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους άνευ εξετάσεων σε όλα τα ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας μας (με μικρές εξαιρέσεις). 

    Η αθλητική ομοσπονδία Taekwondo Ελλάδος, θα δώσει το δικαίωμα στις τρίτες θέσεις να πλαισιώσουν την εθνική ομάδα, σαν εθνική αποστολή και να αγωνιστούν στο  πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μόνο με εμπειρικό χαρακτήρα.

   Ο σύλλογός μας για ακόμα μια φορά όπως κάνει τα τελευταία χρόνια 20 έτη αδιάκοπα, χωρίς να χάσει κανένα επίσημο πρωτάθλημα, ήταν και σε αυτό ο μοναδικός σύλλογος από την περιοχή του Αγίου Νικόλαου. 

   Οι αθλητές που έδωσαν το παρών ήταν η Πετούση Μαρίνα με βαθμό 2Dan, η οποία κατάφερε με πολλή προσπάθεια παρά την επίμονη άρνηση του αποτελέσματος, να φτάσει στον τελικό. Εκεί δίνοντας άνιση μάχη, έφτασε στην παράταση και στον νεκρό πόντο καταφέρνοντας να πάρει την δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλιο καθώς και το εισιτήριο για την εθνική Ελλάδος ( sparring-40kg ).Η μοναδική αθλήτρια από την Κρήτη, η οποία την ίδια χρόνια κατάφερε να πάρει την εθνική και στα τρία στυλ του kickboxing, το kick light, το light contact και το point fighting.

   Η Μπιτσακάκη Έρση, υπήρξε άριστη σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος δίνοντας μια εξαιρετική παρουσία. Τελικά κατάφερε να φτάσει στην τρίτη θέση και να λάβει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία sparring-45kg. 

   O Αρβανιτάκης Γιώργος κατάφερε να μπει στην οκτάδα στα tul κάνοντας μια πολύ καλή παρουσία. Ο Αρβανιτάκης Αντώνης συμμετείχε στα εναέρια μη καταφέρνοντας να διακριθεί δίνοντας μια αξιοπρεπή εμφάνιση. 

   Ο Οικονόμου Μιχάλης, πρωτοεμφανιζόμενος αθλητής, αγωνίστηκε ως έγχρωμη ζώνη κάνοντας μία θαυμάσια παρουσία. Φέτος είχε και την πρώτη του εμφάνιση  στο πανελλήνιο πρωτάθλημα kickboxing και κατάφερε να πάρει χρυσό μετάλλιο στο point fighting και ασημένιο στο light contact. 

   Η προετοιμασία των αθλητών των Gerontis Fighters συνεχίζεται δυναμικά, με σειρά να έχει η συμμετοχή τους τόσο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taekwondo στην Κροατία όσο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα kickboxing στην Ιρλανδία.

Related Articles